Kaçmaya çalışırken yakalanmıştı! Ünsal Ban hakkında yeni tartışma konusu ortaya çıktı

Kaçmaya çalışırken yakalanmıştı! Ünsal Ban hakkında yeni tartışma konusu ortaya çıktı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan eski Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban, yurt dışına kaçmaya çalıştığı sırada Muğla'nın Milas ilçesinde gözaltına alınmıştı. Ünsal Ban hakkında yeni tartışmalar yaşandı.

Sedat Peker’in ortaya çıkardığı yolsuzluk ağının bir parçası olan ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan eski Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban, yurt dışına kaçmaya çalıştığı sırada Muğla''nın Milas ilçesinde gözaltına alınmıştı.

Ünsal Ban hakkında serbest gazeteci Gökhan Özbek, şu açıklamalarda bulundu:

“Ünsal Ban yurtdışına kaçarken haberi tam bir operasyon. 1- Ünsal Ban daha 1-2 saat öncesine kadar arayan herkes ile görüşüyordu. 2- Kendisi hakkında dün yakalama kararı çıkarılmış. 3- Kendisi de Milas’da gözaltına alınmış. 4- Sırf dün Sedat Peker ifşası sonrası Ünsal Ban’ın gözaltına alınmasını süslemek için yurtdışına kaçarken yakalandı haberi servis edildi. 5- Kendisi de Milas’da gözaltına alındı. Milas arkadaşlar, denizle kıyısı olmayan şirin Ege kenti. Sormazlar mı hangi teknede yakalandı? 6- Zaten Peker’in dün yaptığı ifşa sonrası özel hayatın gizliliğini ihlalden gözaltına alınması bekleniyordu. Ama böylece bakın yurtdışına kaçarken yakaladık imajı yaratıyorlar. 7- Ünsal Ban’ı tanımam ama adam 10 gündür SPK yolsuzlukları, Taşkesenlioğlu ailesine ait ciddi iddiaları var. Üstelik can güvenliği kaygısı da taşıyor. 8- Özetle SPK yolsuzluğunu, dönen milyon dolarlık rüşvetleri gündemden düşürmek için Gülşen’i tutukladılar serbest bıraktılar. Şimdi ise bu olay ile 17/25 Aralık benzetmesi yaparak ciddi iddiaları itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. 9- Özetle Ban’ın gözaltına alınması hukuken doğru ama adamın yurtdışına kaçtığı falan da yok. Kaç gündür Türkiye’de ve haykırıyor. Bekleyelim bakalım. 10- Son Not: bu iddiaları sadece Taşkesenlioğlu ailesinin bulaştığını düşünmüyorum. Ünsal Ban’da bu işlerin göbeğinde. Onun da yargılanması gerekiyor. Sadece bu hikâyenin günah keçisi olması, algı operasyonlarının aparatı haline getirir.

 

Milas için paylaştığı harita:

Resim

 

KARŞI AÇIKLAMA GELDİ

Gazeteci Murat Yıldız, Özbek tarafından yapılan açıklamalar sonrası, Ünsal Ban’ın kaçmadan önce yakalandığı bilgisini doğrulayarak şunları söyledi:

“Ünsal Ban bu sabah Turgutreis''ten yurtdışına çıkmak üzere anlaşmış. Gerekli evraklar (transitlog) tamamlanmış. Kendisini iki kişi gelip alacakmış ve destinasyon olarak Kos adası girilmiş. Bu işlemleri resmi olarak yapması arandığını bilmediği şeklinde yorumlanabilir.”

Yıldız ayrıca Özbek’in Milas çıkışı ile ilgili şunları aktardı:

“Bunun denizle alakası yok. Bergama, Milas gibi yerler istasyon vazifesi görür. Milas Bozalan, Gurceyiz vs.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar