UNRWA'dan Filistin için acil durum çağrısı

UNRWA'dan Filistin için acil durum çağrısı
Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), Gazze Şeridi ve işgal altındaki Batı Şeria'da yaşanan insani krizi hafifletmek için acil bir çağrıda bulundu. UNRWA, bölgedeki insani yardım faaliyetlerini finanse etmek için 1,21 milyar dolarlık acil fon oluşturulmasını talep etti.

UNRWA'nın açıklamasında, Gazze ve Batı Şeria'daki insani ihtiyaçları karşılamak için acil önlemlere ihtiyaç duyulduğu vurgulandı. Gazze Şeridi'nde yaşanan benzersiz insani krizin çözümü ve Batı Şeria'da artan şiddetin hafifletilmesi için 1,2 milyar dolarlık bir bütçeye ihtiyaç olduğu belirtildi.

Açıklamada, Gazze'de 1,7 milyon, işgal altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da ise 200 binden fazla Filistinlinin acil yardıma ihtiyacı olduğuna dikkat çekildi. UNRWA'nın bu acil çağrısının, ajansın yıl sonuna kadar bölgeye yapacağı insani yardım ve müdahaleleri kapsadığı vurgulandı.

UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini, "Gazze'de savaşın etkileri hala belirgin, Batı Şeria'da ise şiddet olayları artıyor. UNRWA'nın sağlık ve eğitim alanlarındaki insani hizmetleri hayati önem taşıyor ve bu alanda desteklenmesi gerekiyor. Son aylar, UNRWA'nın bölgedeki eşsiz rolünü gösterdi." şeklinde konuştu.

Lazzarini, Gazze'deki ateşkesin sağlanması için çağrı yaparken, bölgedeki insani ihtiyaçların giderek arttığını ve UNRWA'nın bu ihtiyaçları karşılamak için daha fazla desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

UNRWA'nın Gazze Şeridi'ndeki en büyük insani yardım kuruluşu olduğu belirtilen açıklamada, ajansın 1 milyon Filistinliye barınma ve temel sağlık hizmetleri sağladığı ve gıda yardımlarını koordine ettiği bilgisi verildi.

Ayrıca, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında binlerce Filistinlinin hayatını kaybettiği ve binlercesinin yaralandığı bilgisi paylaşıldı. Saldırıların sivil altyapıyı ve insanların sığındığı hastane ve okulları hedef aldığına dikkat çekildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar