Ünlü yapı marketin iflası istendi: Türkiye'de ilk 3'te yer alıyordu

Ünlü yapı marketin iflası istendi: Türkiye'de ilk 3'te yer alıyordu
Derin ekonomik kriz Türkiye piyasalarını sarsmaya devam ediyor. Yüksek enflasyon ve döviz kurlarındaki yükseklik, şirketlerin ayakta kalmasını zorlaştırırken, firmalardan gelen iflas haberleri ekonomi piyasalarında endişe yaratıyor.

Halktv.com.tr'de yer alan habere göre, Türkiye'de yüksek enflasyon ve döviz kurlarındaki büyük artışın ardından birçok şirket iflas haberleri ile gündeme gelmeye devam ediyor.

Türkiye'nin önde gelen yapı marketi firmalarından Tekzen'in iflası için başvuru yapıldı. 120 milyon TL sermayeli şirkete açılan iflas davası, önümüzdeki ayda görülecek.

t1.jpg

TEKZEN'E İFLAS İSTEMİ

Sem İnternet Reklam Hizmetleri Danışmanlık AŞ. firması, Tekzen'e karşı iflas davası açtı. Davanın görüleceği yer ise İstanbul 2. Asliye Ticaret Mahkemesi. Sem Danışmanlık AŞ, Tekzen Ticaret ve Yatırım AŞ'ye karşı icra takibi başlatmış durumda. Tekzen tarafının icra takibine itiraz etmesi üzerine, Sem Danışmanlık avukatları, itirazın iptali ve şirketin iflasına karar verilmesini talep etti. Davanın duruşması ise 15 Şubat'ta yapılacak.

t2.jpg

TÜRK-ALMAN ORTAKLIĞIYLA KURULDU

1995 yılında Türk-Alman ortaklığıyla kurulan Tekzen Ticaret AŞ'nin temeli atıldı. Alman ortağın 1998'de ayrılmasının ardından şirketin tek sahibi Murat Gigin oldu. 120 milyon TL sermayeli şirketin Türkiye genelinde birçok şubesi bulunuyor. Tekzen, yapı marketi sektöründe Koçtaş ve Bauhaus'tan sonra sektörün 3'üncü önemli firması olarak biliniyor.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar