Pelin Akil: Yapanın yanına kar kalmamalı

Pelin Akil: Yapanın yanına kar kalmamalı
Sosyal medyayı aktif olarak kullanan ünlü isimlerin başında gelen oyuncu Pelin Akil, kendisine sosyal medyadan hakaret içerikli mesaj gönderen kişiyi savcılığa şikayet etti.

PELİN AKİL: YAPANIN YANINA KAR KALMAMALI

Oyuncu Pelin Akil Altan, sosyal medyadan kendisine hakaret içerikli mesaj gönderen takipçisinin yargılandığı davada önceki gün müşteki sıfatıyla ifade verdi.

Sabah Gazetesin''nden Arzu Kaya''nın haberine göre; sosyal medyadaki suçlara ilişkin caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğine dikkat çeken Akil, "Sosyal medya kullanımı çoğaldıkça bu tarz hakaretler sıklaştı. Bu suçlardan dolayı yargılama yapılmıyor ya da yargılama sonunda suç işleyenin yanına kâr kalıyor duygusu toplumda yerleşirse bu suçlar her gün işlenmeye devam edecektir" diye konuştu

''NE KADAR MALSINIZ'' YAZDI

 Ünlü oyuncuyu takip eden Habip B., Akil''in geçtiğimiz yıl 20 Mart tarihinde yaptığı paylaşıma, "Ulan ne kadar malsınız..." diyerek hakaretler içeren bir mesaj gönderdi. Pelin Akil''in şikayeti üzerine başlatılan soruşturmada hesabın kendisine ait olduğunu söyleyen Habip B''nin suç işlediğini belirten savcılık, tarafların uzlaşmadığını kaydetti. Takipçi hakkında "sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile alenen hakaret" suçundan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar