Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, Borsa İstanbul'da orta uzun vadede beklentileri açıkladı

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, Borsa İstanbul'da orta uzun vadede beklentileri açıkladı
Ekonomist Evren Devrim Zelyut, borsa ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Zelyut, "Orta uzun vade beklentimiz pozitif. Yatırımcılar burada altı bin dört yüz, altı bin beş yüze dikkat etsin. Çünkü yükselen trend oradan geçiyor. Orası kırılırsa eğer kar realizasyonu derinleşebilir" dedi.

ZÜLEYHA ÖNCÜ-GÜNBOYU

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, Borsa İstanbul ile ilgili uyarı yaptı.

Evren Devrim Zelyut'un açıklamaları şöyle:

"Dün piyasa altı bin altı yüzün üstünde kapattı. Bir kar realizasyonu geldi. Bugün için önemli bir haber var. O da Yapı Kredi Bankası'ndan bir ortak satışı var. Kuvvetli bir miktar bu. Tabii satıldı. Kurumsal yatırımcıya ama oradaki fiyat on bir yetmiş beş olduğu için şu anda fiyat on üçlerde gezdiğinden ya acaba adil değer on bir yetmiş beş mi şeklinde soru işaretleri yarattı.

Miktar olarak da fazla bir rakam. Kurumsal yatırımcı hemen bunu yarın öbür gün satmayacak ama neticede bunu satmak için alıyor. Bu haber birazcık bankalara baskı yaratabilir diye düşünüyorum. Onun haricinde altı bin altı yüz endeks bir gerileme oldu. Onun üstünde tutunduğumuz sürece tekrar bir altı bin sekiz yüzü deneriz.

Orta uzun vade beklentimiz pozitif. Yatırımcılar burada altı bin dört yüz, altı bin beş yüze dikkat etsin. Çünkü yükselen trend oradan geçiyor. Orası kırılırsa eğer kar realizasyonu derinleşebilir.

Bunun haricinde bilançoları izlemeye devam edeceğiz. Bilançolar geldikçe de hisse bazlı güzel hareketler borsada devam eder. Zaten bir de enflasyon fiyatlaması var. Yaz aylarında rüzgarın kar realizasyonları gelip geçici gerilemeler görülse de borsanın arkasından estiğini düşünüyorum."

Not: Yatırım tavsiyesi değildir. Haberde anlatılanlar Evren Devrim Zelyut'un görüşleridir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar