Asgari ücretli ve emekli kan ağlarken memurlar en düşük maaşın 22 bin olmasını beğenmedi: İşte istedikleri son rakam

Asgari ücretli ve emekli kan ağlarken memurlar en düşük maaşın 22 bin olmasını beğenmedi: İşte istedikleri son rakam
Milyonlarca asgari ücretli ve emeklinin aldığı maaş enflasyon karşısında ezilirken, en düşük memur maaşının 22 bin lira olması beğenmeyen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, istedikleri en düşük rakamı açıkladı.

CEMİLE BALCI-GÜNBOYU

En düşük memur maaşı 22 bin lira olarak açıklanırken, Memur-Sen'in Genel Başkanı Ali Yalçın, katıldığı canlı yayında memur zammına ilişkin konuştu Memur maaşlarının 30 bin liranın altında olmaması gerektiğini söyleyen Yalçın, "Bugün memurda 30 binin altına alan bir adamın hayatta kalma şansı yok. Kiraların bu kadar arttığı yerde. Memur nasıl ayakta kalabilecek? Bu ücretlerle bu saatten sonra ev ve araba alma şansı yok" ifadelerini kullandı.

Memur Sen, hafta başında 2024-2025 yıllarını kapsayan memur ve memur emeklisi için toplu sözleşme teklifini açıkladı. Memur-Sen, 2024'te yüzde 70, 2025'te ise yüzde 40 olmak üzere 2 yıl için toplamda yüzde 110 zam ve kamu görevlilerine aylık 7 bin 650 TL kira yardımı yapılmasını talep etti.

Dün akşam Habertürk canlı yayınına katılarak toplu sözleşme görüşmeleriyle ilgili konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, en düşük memur maaşının 30 bin TL olması gerektiğini açıkladı.

En düşük memur maaşının 22 bin lira olarak açıklanmasına değinen Yalçın, "En düşük maaş derken hizmetli maaşı ve bekar maaşı ifade edilir. Burada evli, eşi çalışmayan, çocuk yardımı, eş yardımı alan üzerinden hesaplandığı için 22 bin lira olarak ifade ediliyor. Memurlar olarak 1650 TL alacağımız var. Önce bu söz yerine getirilmeli" dedi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar