Ünlü ekonomist altın ve doları olanı uyardı: İşinizi yarına bırakmayın

Ünlü ekonomist altın ve doları olanı uyardı: İşinizi yarına bırakmayın
''Daha önce hiç hissetmediğimiz, bilmediğimiz birtakım olayların yaşanma ihtimali olan bir seçim sonrası dönem bizi bekliyor'' diyen ekonomist Ağaoğlu, ''Borsa yatırımcısıysanız, sanayiciyseniz işinizi 15 Mayıs'a bırakmayın'' tavsiyesinde bulundu.

SERPİL DEMİR / GÜNBOYU

Tarihi seçimler öncesi ekonomistler vatandaşa uyarılar gelmeye devam ediyor.

Ekonomist Ali Ağaoğlu ve gazeteci Hakan Güldağ'ın Ekonomi gazetesinde yayımlanan Şans Sohbetleri’nde piyasada iyice hissedilen döviz likiditesindeki kuruluğu değerlendirildi. Ağaoğlu özetle şunları söyledi:

Bu işleyiş bizi 4 farklı kura getirdi

"Döviz bir şekilde Merkez Bankası tarafından temin edildiği sürece var. Peki, Merkez kaynakları sonsuz mu? Hayır değil. Bu riski gördüğü zaman insanlar buna karşı kendilerince önlem almaya çalışıyorlar mı? Evet. Ama bu işleyiş bizi 4 farklı kura getirdi.

Bir, Merkez Bankası'nın tabela kuru, iki bireylere ve tüzel kişilere bankaların sattığı kur, üçüncüsü Tahtakale’deki kur, dördüncüsü de ihracatçıların yüzde iki farklı sattıkları resmi kur.

''İŞİNİZİ 15 MAYIS'A BIRAKMAYIN''

Piyasa cephesinde çok nahoş bir durum vardır, o da bir fiyatı gördüğü zaman piyasa unutmaz. 15 Mayıs gününü iyi yönetmek gerektiği konusunda tarafların çok ciddi düşünmesi gerekiyor. Çünkü orada herhangi bir kur, rastlantı sonucu dahi olsa, ekran arızasından bahsetmiyorum, ama dişe dokunur büyüklükte bir işlem gerçekleşmişse ve o işlemin kuru her neyse o insanların akıllarına nakşedilecek onu geri getirmeniz çok zor olacak.

O yüzden bu çok ciddi ve bence çok dikkat edilmesi gereken bir nokta. Farklı bu seçim. Daha önce hiç hissetmediğimiz, bilmediğimiz birtakım olayların yaşanma ihtimali olan bir seçim sonrası dönem bizi bekliyor. Borsa yatırımcısıysanız da, sanayiciyseniz de işinizi 15 Mayıs'a bırakmayın."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar