Ünlü deprem profesörü Ahmet Ercan 8 büyüklüğünde deprem beklediği şehri açıkladı

Ünlü deprem profesörü Ahmet Ercan 8 büyüklüğünde deprem beklediği şehri açıkladı
Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, illerde görülebilecek en büyük depremler konusundaki paylaşımlarını sosyal medya hesabından yapıyor. Ercan, bu paylaşımlarında 8 büyüklüğünde deprem beklediği şehri açıkladı.

TURGAY SAKARYA / GÜNBOYU

6 Şubatta meydana gelen ve Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin ardından fay hatlarındaki hareketlilik hala devam ediyor. Türkiye'nin birçok yerinde ise peş peşe depremler meydana gelmeye devam ediyor.

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, illerde görülebilecek en büyük depremler konusundaki paylaşımlarını sosyal medya hesabından sürdürüyor.

Ercan, bugünkü paylaşımında Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum ve Eskişehir’de olabilecek deprem büyüklüklerini açıkladı.

Prof. Dr. Ercan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Şu illerde gelecekte görülebilecek en büyük deprem büyüklüğü; Bugün E ile başlayan iller. Edirne M<6,5, Elazığ M6,7, Erzincan M8,0, Erzurum M7,0, Eskişehir M6,6."

“Buradaki büyüklükler yalnız il başkentinde değil, tüm il kapsamındadır” diyen Ercan, Edirne’nin deprem bakımından güvenli bir il olduğunu açıkladı.

1.png

2.png

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar