Üniversite kampüsünde büyük skandal! Arıza yapınca ortaya çıktı adım adım izleniyorlarmış

Üniversite kampüsünde büyük skandal! Arıza yapınca ortaya çıktı adım adım izleniyorlarmış
Kanada'nın Waterloo Üniversitesi'nde yer alan içinde yiyecek bulunan otomatın arıza yaptığında gösterdiği mesaj tartışma yarattı. İşte detaylar…

Kanada'nın Waterloo Üniversitesi'nde bulunan bir yiyecek otomatı, beklenmedik bir arıza sonrası tartışmalara neden oldu.

Otomatın ekranında, yüz tanıma teknolojisi kullanıldığına işaret eden bir hata mesajı belirdi ve üniversite bu duruma hemen müdahale etti.

The Guardian gazetesinin haberine göre, söz konusu hata mesajının ardından makinede herhangi bir yüz tanıma sistemi kullanıldığına dair herhangi bir uyarı bulunmadı. Üstelik kullanıcıların hareketlerini izleyen bir kamera da gözlemlenmedi. Bu durum, öncesinde kullanıcılardan herhangi bir izin alınmamış olmasıyla da dikkat çekti.

waterloo-universitesi-image.jpg

“HİÇBİR UYARI YOK”

Durumu üniversite gazetesine bildiren River Stanley, basına yaptığı açıklamada, "Eğer uygulama hatası olmasaydı bunu bilmeyecektik. Burada hiçbir uyarı yok" şeklinde konuştu.

AVRUPA BİRLİĞİ STANDARTLARINA UYGUNLUĞU TARTIŞILIYOR

Üniversitedeki otomatları üreten Invenda isimli şirket, reklamlarında müşterilerin yaş ve cinsiyetini tespit edebilen bir demografik tespit yazılımı kullandığını belirtiyor. Ancak, bu teknolojinin kullanımının Avrupa Birliği'nin gizlilik standartlarına uygun olduğu belirtilse de Kanada'da geçerli olup olmadığı net değil.

KALDIRILMASI İSTENDİ

Waterloo Üniversitesi, yaşanan bu olayın ardından Invenda şirketinden, kampüsündeki otomatların "en kısa zamanda" kaldırılmasını istedi.

kapak-104208.jpg

KAMERA OLDUĞU VAR SAYILA DELİK SAKIZLA KAPATILDI

Üniversite ayrıca, bu süreç tamamlanana kadar söz konusu yazılımın devre dışı bırakılmasını talep etti. Öğrenciler ise otomatın üzerinde bulunan ve içinde kamera olduğuna inanılan deliği sakız ve kağıt ile kapattı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar