UNICEF'ten Yemen'deki salgın hastalıkla mücadele için 26 milyon dolarlık proje

UNICEF'ten Yemen'deki salgın hastalıkla mücadele için 26 milyon dolarlık proje
Birleşmiş Milletler (BM) Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Yemen'deki salgın hastalıklarla mücadele kapsamında 3 yıl boyunca sürecek 26 milyon dolarlık bir proje başlatıldığını duyurdu.

Yemen'den yapılan yazılı açıklamaya göre, bu proje ile Yemenlilerin sağlık ve refahıyla birlikte hayvancılık ve ekosistemin de korunması ve iyileştirilmesi hedefleniyor. Üç yıllık süreçte salgınlara hazırlık ve müdahale için bir proje planlanmıştır.

Bu projenin hedefleri arasında hastalıkların önlenmesi, erken teşhis ve müdahale yeteneklerinin geliştirilmesi, sağlık alanındaki tehditlerin izlenmesi ve biyogüvenliğin artırılması için hastane ve veterinerlik laboratuvarlarının geliştirilmesi de yer alıyor.

UNICEF'in sağlayacağı 26 milyon dolarlık hibe, Dünya Bankası'nın diğer hibeleriyle birlikte tamamlayıcı tedbirlerle desteklenecek.

Önceki BM raporlarına göre, Yemen'de kolera salgını ve kızamık gibi salgın hastalıkların yayılması devam etmektedir.

Dünya Sağlık Örgütü'nün 31 Mart'taki açıklamasına göre, Yemen dünyadaki en yüksek hastalık riskine sahip ülkelerden biridir.

Yemen'de 2014 yılından bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin kontrolünü elinde bulunduran İran destekli Husiler ile Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri arasında çatışmalar yaşanmaktadır.

Suudi Arabistan ve Umman, Yemen hükümeti ile Husiler arasında 9 yıldır devam eden krize çözüm bulmak için arabuluculuk yapmaktadır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar