Umre vaadiyle dolandırdı! 21 milyonluk vurgun

Umre vaadiyle dolandırdı! 21 milyonluk vurgun
Bağcılar'da internet üzerinden umre ziyareti ilanı ile vatandaşları dolandırdığı iddia edilen şüpheli tutuklandı.

İstanbul Bağcılar ilçesinde gerçekleşen olayda, H.K. isimli şüpheli, seyahat acentesi kılığında internet üzerinden umre ziyareti vaadiyle vatandaşları dolandırdı.

Şüphelinin toplamda 2 bin 700 dolar aldığı belirlendi. Bu dolandırıcılık olayının yanı sıra H.K., bir başka mağduru ise ortaklık vaadiyle 21 milyon 208 bin lira dolandırdı.

Olayın ortaya çıkmasının ardından başlatılan soruşturma neticesinde 29 yaşındaki şüpheli H.K., polis tarafından yakalandı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen H.K., çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği tarafından ‘tacir ve şirket yöneticisi olan ya da şirket adına hareket eden kişilerin ticari faaliyetleri sırasında kooperatif yöneticilerinin kooperatifin faaliyeti kapsamında dolandırıcılık’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Dolandırıcılık olaylarına karşı artan polis mücadelesi, mağdurları korumak ve suçluları adalete teslim etmek adına sürdürülüyor. H.K.'nın tutuklanması, benzer dolandırıcılık girişimlerine karşı önleyici bir adım olarak değerlendiriliyor. Kamuoyu, internet üzerinden yapılan dolandırıcılıklara karşı dikkatli olunması konusunda uyarılırken, emniyet birimleri de vatandaşları şüpheli durumları hemen bildirmeleri konusunda teşvik ediyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar