Ümraniye'de trafo yangını paniğe sebep oldu

Ümraniye'de trafo yangını paniğe sebep oldu
Ümraniye'de elektrik trafosundan çıkan yangında, iki kişi dumandan etkilendi. Yangın paniğe neden oldu.

Elektrik trafosu yangınında 2 kişi dumandan etkilendi. Yangın, yerel saatle 23:00 sularında Tezcan Caddesi üzerinde bulunan 10 katlı bir apartmanın giriş katında başladı.

Trafodan yükselen dumanlar hızla merdiven boşluğuna ve havalandırmaya sıçradı, üst katlardaki daireleri etkiledi.

Olayı fark eden apartman sakinlerinin ihbarı üzerine bölgeye itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri, yangına hızla müdahale ederek giriş katındaki dairedeki dumanları kontrol altına aldı. Dumandan etkilenen üst katlardaki vatandaşlar megafonlar aracılığıyla uyarılarak güvenli bir şekilde aşağıya indirildi.

Yangında dumandan etkilenen 2 kişi, olay yerine gelen ambulans ekiplerince müdahale edildi. Neyse ki olayda can kaybı yaşanmazken, site sakinleri büyük bir paniğe kapılarak sokağa döküldü. Yangın sırasında çevrede bulunan vatandaşlar da endişeli bir şekilde olayı izledi.

Olayı görenlerden Kartal Koç, "Eve doğru geliyordum Vural Sitesi'nde oturuyorum. Etrafta itfaiye ve ambulans gördüm. İlk önce telaşlandım kavga falan çıktı sandım. Sonra baktım Vural Sitesi'ndeki bloğun trafosu patlamış, dumanlar falan çıkmış. Etraftaki insanlara sorarak öğrendim. İtfaiye ekipleri yardım ediyorlar, şu anda olay hala devam ediyor" şeklinde olayı anlattı.

Yetkililer, yangının elektrik trafosundan kaynaklandığını belirtirken, olayla ilgili detaylı bir inceleme başlatıldı. Yangının kontrol altına alınmasının ardından apartman sakinlerine güvenli bir şekilde geri dönme izni verildiği bildirildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar