Ümit Özdağ'dan Muharrem İnce'ye zehir gibi sözler: ''Git o zaman oyun parkında oyna''

Ümit Özdağ'dan Muharrem İnce'ye zehir gibi sözler: ''Git o zaman oyun parkında oyna''
Zafer Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile ilgili sert sözler kullanırken, geçmiş dönemde kurulan ittifakın neden dağıldığına yönelik detaylı bilgiler paylaştı.

Umut Can Halavart / Günboyu 

Geçtiğimiz aylarda Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, birçok kez birlikte fotoğraflar ve ortak açıklamalar verirken, iki parti arasında bir ittifak kurulduğu iddia edilmişti. 

Ancak Özdağ''ın cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda CHP''nin Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş''a yönelik açık destek vermesi ve Yavaş''ın aday gösterilmesi halinde Zafer Partisi''nin destek vereceğini duyurması, Muharrem İnce tarafından hoş karşılanmadı. 

Cumhurbaşkanı adayı olmak isteyen İnce, kendisine danışılmadan böyle bir adım atılmasına tepki göstermiş ve Özdağ ile yüz yüze ya da telefon aracılığı ile bir görüşme yapmadan, yalnızca mesaj atarak ittifaktan ayrıldığını bildirmişti. Yaşanan tartışmaların ardından Memleket Partisi cephesinden zaten bir ittifakın hiç olmadığı, bu nedenle de ayrılık kelimesinin anlamsız olduğu belirtilirken, Zafer Partisi ilgili açıklamayı yayınladı ve iki parti lideri arasında ittifak yapıldığına yönelik bir takım belgeleri kamuoyu ile paylaştı. 



Yaşanan ayrılık süreci hakkında yeni bilgiler ise birincil ağızdan gelmeye devam etmekte. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan Youtube’da Yusuf Kayaalp’in kanalına konuk olarak 14 Mayıs seçimleri ve siyaset gündemine yönelik merak edilenlere yanıt verdi. Özdağ''ın gündeminde İnce ile kurulan kısa süreli ittifak da yer aldı. 

Mansur Yavaş''ın adaylığına verilen destek hakkında Özdağ şu ifadeleri kullandı: 

"HİÇBİR KARŞILIK BEKLEMEDEN DESTEK VERDİM"

“Ben istemiyordum halk istiyordu. Benim Mansur Yavaş’la bir dostluğum yok, Mansur Yavaş’ın benimle bir dostluğu yok. Hatta Mansur Yavaş’ın benim aleyhimde yapmış olduğu açıklamalar var. Mansur Yavaş bu süreçte dediğim gibi dönüp bir selam bile vermedi. En ufak bir nezaket göstermeyi bırakın nezaketsizlik bile gösterdi. Ama mesele kişisel bir mesele değil mesele Türkiye meselesiydi ve halk Mansur Bey’i tercih ediyordu. Ben kamuoyunun sesini, milli vicdanın sesini hem de hiçbir karşılık beklemeden, kişisel olarak bana olumsuz davranmasına rağmen bunları gündem yapmadın, konuşmadım ve desteklemeye devam ettim.

"O ZAMAN GİT OYUN PARKINDA OYNA"

Yusuf Kayaalp’ın “Bu durumdan Muharrem İnce de rahatsız oldu” demesi üzerine Özdağ,

“Muharrem İnce’nin rahatsız olmasına gerek yoktu, kendisiyle yapılmış bir anlaşmamız yoktu. Görüşüyorduk, görüşüyorken ortada bir karar süreci olmadan ‘Neden Mansur Yavaş’tan bahsettiniz’ deme hakkı yoktu. Muharrem Bey’in ‘Adam kazandı’, WhatsApp’tan ‘Ben gidiyorum’ tarzı var. Buyursun gitsin. Bu tarzla olgun siyaseti yapmak mümkün değil. Türkiye’nin bu kadar ağır krizden geçtiği bir dönemde soğukkanlı siyaset yapmamız gerekirken ‘Ben küstüm oynamıyorum’. Tamam o zaman git oyun parkında oyna.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar