Uluslararası Mitoloji Film Festivali, 21 Aralık'ta İzmir'de başlıyor

Uluslararası Mitoloji Film Festivali, 21 Aralık'ta İzmir'de başlıyor
Türk Musiki Araştırmaları Vakfı öncülüğünde düzenlenen Uluslararası Mitoloji Film Festivali, 21 Aralık Perşembe günü Christophe Gans'ın yönettiği "Güzel ve Çirkin" film gösterimiyle başlayacak.

Yaşar Üniversitesinde gerçekleştirilecek Vincent Cassel, Lea Seydoux ve Andre Dussollier'in paylaştığı 2014 yapımı filmin gösterimi öncesinde, saat 15.00'te Doç. Dr. Yasemin Polat, "Mitolojide güzellik ve iyilik" kavramları hakkında bir konferans verecek.

Tüm konferans ve filmlerin ücretsiz olacağı festival, 23 Aralık Cumartesi akşamı, Karabağlar Yıldız Kenter Kültür Merkezi'nde düzenlenecek ödül töreni ile son bulacak.

Festival direktörü yazar Gülşah Elikbank, AA muhabirine, mitoloji denildiğinde ilk akla gelen coğrafyalardan birinin Ege Bölgesi olduğuna işaret etti. Bu nedenle festivalin ilkini İzmir'de düzenlediklerini belirtti.

Festivalin bir amacının da Türk mitolojisinin zenginliğine dikkati çekmek ve bu alandaki sinema üretimlerini arttırmak olduğunu kaydeden Elikbank, Kültür ve Turizm Bakanlığının destekçileri arasında bulunduğu festivalin danışma kurulunda Ferzan Özpetek, Derviş Zaim, Onur Saylak ve Başak Köklükaya'nın yer aldığını sözlerinin sonuna ekledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar