Uluslararası anket şirketinden bomba sonuçlar! İlk turda kazanacak aday açıklandı

Uluslararası anket şirketinden bomba sonuçlar! İlk turda kazanacak aday açıklandı
Dünya üzerinde birçok anket verilerini alıp paylaşan uluslararası araştırma şirketi olan Europe Elects, Artıbir Araştırma'nın cumhurbaşkanlığı için yapılan son seçim anketini paylaştı. Anket şirketi ilk turda kazanacak adayı açıkladı.

MURAT BEYAZ/GÜNBOYU

Türkiye 14 Mayıs tarihinde cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine hazırlanırken, anket şirketlerinin çalışmaları da hız kazandı. Son olarak Artıbir Araştırma tarafından 21-23 Mart tarihleri arasında yapılan anket çalışmasını uluslararası araştırma şirketi olan Europe Elects paylaştı.

1500 kişiyle yapılan anket çalışmasında cumhurbaşkanlığı seçimlerinde dikkat çeken sonuçlar ortaya çıktı. Ankete göre CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu''nun ilk turda seçimi kazandığı görüldü.

Anket çalışmasında yarın seçim olsa "Cumhur İttifakı''nın adayı AKP Genel Başkanı Erdoğan, Millet İttifakı''nın adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ve ATA İttifakı''nın adayı Sinan Oğan" isimlerden hangisine oy verirsiniz diye soruldu. 

Uluslararası araştırma şirketi olan Europe Elects tarafından derlenen Artıbir Araştırma''nın anket sonuçları şöyle:

Kemal Kılıçdaroğlu: %51,3
Recep Tayyip Erdoğan: %44
Muharrem İnce: %3,5
Sinan Oğan: %1,2

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar