AKP'li Bülent Turan, anket sonuçlarını açıkladı: ''Erdoğan'ın oy oranı bu seviyede''

AKP'li Bülent Turan, anket sonuçlarını açıkladı: ''Erdoğan'ın oy oranı bu seviyede''
AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerden önce 'sağduru anket firmalarının' çalışmalarında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın 'açık ara önde' olduğunu iddia etti.

14 Mayıs''ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem milletvekilliği seçimlerinden önce birçok anket firması çalışmalarına hız verirken, seçime 2 aydan az süre kalması, seçmenlerin anketlere yönelik merakını da yükseltmiş durumda. 

"AKP YÜZDE 40 ERDOĞAN YÜZDE 50 ÜZERİNDE"

Yaptıkları çalışmaları kamuoyu ile paylaşan firmaların çok büyük bir bölümünde yarışı CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı''nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu önde götürmesine karşın, AKP Grup Başkanvekili Ömer Turan, sağduyulu anket firmalarının çalışmalarında sonucun tam tersi olduğunu iddia ederek, "Parti olarak AKP''nin oyu yüzde 40''ın üzerinde ve Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın oy oranı şu anda yüzde 50''nin üstünde" ifadelerini kullandı. 

Partisinin Amasya''daki milletvekili aday adayları temayül yoklaması sırasında konuşan Turan, "Anketleri takip ettiklerini" belirtirken, birçok firmaya abone olduklarını ve özel olarak anket çalışmaları yaptırdıklarını belirtti. Turan, Erdoğan ve AKP''nin önde olduğunu iddia ettiği çalışmaların hangi firma tarafından yapıldığını açıklamadı. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar