Ukrayna’da ‘Kadınlar Göçü’

Ukrayna’da ‘Kadınlar Göçü’
Ülkede eli silah tutan tüm erkekler, Rus askerlerle savaşıyor. Kadınlar ve çocuklar ise gözyaşlarıyla birlikte çevre ülkelere göç ediyor.

Rusya’nın, Ukrayna topraklarını işgal etmesinden sonra, on binlerce kişi, ülkenin batısındaki komşu ülkelere doğru kaçışa başladı.

Ülkede sıkıyönetim ilan edilirken, 18-60 yaş arasında eli silah tutan tüm erkekler, Rusya’ya karşı mücadele etmek üzere askere çağrıldı. Ukraynalı erkeklere çıkış yasağı olduğu için çoğunluğu kadınlar ve çocuklardan oluşan yaklaşık 120 bin kişi Polonya, Macaristan ve Romanya sınırında toplandı.

GÖZYAŞI İLE AYRILIYORLAR

Eşlerini cephede bırakan binlerce kadın ile babalarından ayrılan çocukların gözü yaşlıydı. Zengin-fakir, genç-yaşlı fark etmeksizin kadınlar ve çocuklarla dolu araçlar, komşu ülke sınırlarında uzun kuyruklar oluşturdu. Lüks ciplerden eski otomobillere kadar birçok farklı modelde aracın camlarından, üzgün ve çaresiz yüzler bakıyordu. Göçmenler trenlerle ya da günlerce yürüyerek komşu ülke sınırlarına ulaşabilmişti. İngiliz Daily Mail gazetesi, bu mülteci hareketi için ‘Kadınlar Göçü’ ifadesini kullandı.

Genç bir çiftin vedalaşması, yürek burktu. Çocuklarına sımsıkı sarılan bir baba da herkesi ağlattı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar