''Kiev ve kilit şehirler kontrolümüz altında''

''Kiev ve kilit şehirler kontrolümüz altında''
Kiev’de kontrolün Ukrayna'da olduğunu, Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy açıkladı.

Rusya''nın Ukrayna işgalinin üçüncü gününde, başkent Kiev''de sabah erken saatlerinde başlayan çatışmalar şiddetlenirken, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, bir son dakika açıklaması yaptı.

Zelenskiy, Kiev’in ve başkent çevresindeki kilit noktaların Ukrayna ordusu kontrolü altında olduğunu vurguladı. Zelenskiy, Ukrayna halkının artık AB’ye tam üyelik hakkı kazandığını belirtirken, bunun kendileri için en büyük desteklerden biri olacağını belirtti.

Zelenskiy, “Kim gelmek ve bize yardım etmek isterse onlara silah vereceğiz.” dedi. Sözlerini, “Bu savaşı durdurmalı ve barış içinde yaşamalıyız” ifadeleriyle bitirdi.

''PÜSKÜRTÜYORUZ''

Zelenskiy, Sosyal medya hesabından yayınladığı bir video mesajında, “Düşman saldırılarına direndik ve başarıyla püskürtüyoruz. Çatışma devam ediyor” ifadelerinde bulundu.

Ayrıca, “Rusya’nın SWIFT ile bağlantısını kesme konusunda AB ülkelerinden neredeyse tam desteğimiz var. Almanya ve Macaristan’ın bu kararı destekleyecek cesareti göstereceğini umuyorum. Biz catanımızı ve Avrupa’yı savunma cesaretini gösteriyoruz.” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar