Ukrayna Ankara Büyükelçisi: 10 askerimiz hayatını kaybetti

Ukrayna Ankara Büyükelçisi: 10 askerimiz hayatını kaybetti
Ukrayna Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Ukrayna'daki savaşla ilgili açıklamalarda bulundu. Son durumu değerlendiren Bodnar, "Askeri kargo uçağımız düşürüldü, 10 askerimiz hayatını kaybetti." dedi.

Ukrayna Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Ukrayna''da yaşanan gelişmeleri aktarmak için bugün sık sık kameralar karşısına geçti. Bodnar, yaptığı son açıklamada düşen askeri kargo uçağı haberini doğrulayarak, 10 askerin hayatını kaybettiğini açıkladı. Büyükelçi konuşmasında yardım çağrısında da bulunarak, "Yardım açısından Ukrayna Merkez Bankası özel bir hesap açtı, ilgili detayları sosyal medya hesaplarından paylaşacağız. Destekler ve yardımlar için minnettar oluruz." dedi.

"BU ÇOK SEMBOLİK BİR YARDIM"

Bodnar sözlerine şöyle devam etti: "Ukrayna Silahlı Kuvvetleri için tüm yardımlar için minnettar oluruz. Bu çok sembolik bir yardım, özellikle hava sahasının kapalı olmasından ve tesislerimizin vurulmasından dolayı yardım, pratik yardım kısmına giriyor. İş arkadaşım özellikle bu bağlamda göç idaresi yetkisiyle de görüştü, bir sorun olursa hızlı bir şekilde çözüme bağlayalım diye.

"PROTESTOLARA ÇIKAN TÜRK VE UKRAYNA VATANDAŞLARINA..."

Ukrayna ordusunun ihtiyaçlarını karşılamak için Türk toplumunun da yardımını görüyoruz. Bu vesileyle yardımlaşma derneğine destekleri için teşekkür etmek istiyorum. Özellikle Türkiye''de protestolara çıkan Türk ve Ukrayna vatandaşlarına teşekkür etmek istiyorum."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar