Uğur Dündar'ın Kılıçdaroğlu'na bu sorusu paylaşımı rekoru kırdı

Uğur Dündar'ın Kılıçdaroğlu'na bu sorusu paylaşımı rekoru kırdı
Sözcü TV yayınında Kemal Kılıçdaroğlu ile karşı karşıya gelen Uğur Dündar'ın "Cami avlusuna terkedilmiş çocuklar gibi bizi yalnız bıraktınız, neden?" sorusu sosyal medyada gündem oldu.

GÜLSÜM ALPKIRAY / GÜNBOYU

2023 seçimlerinin ikinci turun tamamlanmasının ardından yaklaşık iki hafta geçti. Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan girdiği seçimi tekrardan kazanmayı başardı. Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimi kaybetmesinin ardından istifa edip etmeyeceği merak konusu olmuşken, Kılıçdaroğlu tercihini devam etmekten yana kullandı.

Seçim gecesi, CHP seçmeninin bir kısmı, Kemal Kılıçdaroğlu'na "istifa" çağrısı yaptı. Bu kesimin içinde, Fatih Portakal ve Uğur Dündar gibi isimler de bulunuyordu.

Türkiye Kılıçdaroğlu’nun istifa gündemi sürerken, Kılıçdaroğlu ile Uğur Dündar Sözcü TV'de karşı karşıya geldi.

Uğur Dündar, Kılıçdaroğlu'na "Seçim gecesi istifa ediyorum diyebilirdiniz, demediniz. 12 gün boyunca seçmenleri yalnız bıraktınız. Niçin bunu yaptınız?" sorusunu yöneltti. Dündar'ın bu sorusu sosyal medyada gündem oldu.

"KAZANACAĞIMIZA İNANIYORDUK"

Kemal Kılıçdaroğlu, pişmanlık duymadığını vurgularken, konuya ilişkin şunları söyledi:

“Bugüne kadar yaptığımız çalışmalardan pişmanlık duymuyorum. Türk siyasetinde önemli bir aşama kaydettik. Demokrasiyi destekleyenleri yan yana getirdik. Unutuldu, konuşulmuyor. İktidar olduğumuzda ne yapacağımızı konuştuk, bir mutabakat hazırladık. Toplumun her kesimi ile diyalog kurduk. Biz kazanacağımıza inanıyorduk.

"CHP ASLA GERİ ADIM ATMAMIŞTIR"

Altı lider ve iki büyükşehir belediye başkanı ile birlikte alanlara çıktık. Medyada kazanacağımıza inandı. Beklediğimiz olmadı. Siz de beklediğimizi olmamasını bizim üzerimde bir üzüntüye yol açtığını kabul edersiniz. CHP sıradan bir parti değil. CHP, kökleri Kuvayi Milliye uzanan bir partidir. En zor sınavları verenler CHP Genel Başkanları'dır ve asla geri adım atmamışlardır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar