Uçak bileti almadan dikkat edin! THY'den kritik dolandırıcılık uyarısı

Uçak bileti almadan dikkat edin! THY'den kritik dolandırıcılık uyarısı
Türk Hava Yolları (THY), şirket adını kullanarak internette dolandırıcılık yapan hesaplara karşı yurttaşları uyardı. Çok sayıda vatandaş, bilet aldığını zannederken, farkında olmadan dolandırıcıların kurduğu internet sitelerinde kart bilgilerini paylaşıyor.

THY Basın Müşavirliği''nden yapılan açıklamada, bazı sosyal medya kanalları ve internet siteleri aracılığı ile yurttaşlara "anket doldurularak para kazanma şansı" gibi sunulan bazı dolandırıcılık yöntemlerinin tespit edildiği belirtildi.

Bu tarz paylaşım ve internet sitelerine itibar edilmemesi gerektiği vurgulanan açıklamada, "İnandırıcılığı artırmak için ''Kadınlar Günü'' gibi özel günler belirtilerek dikkat çekmeye çalışan bu kişi ve sayfaların THY ve iştirak şirketleri ile ilgisi bulunmamaktadır. Yolcularımızın bu tip ilanlara itibar etmemeleri önemle rica olunur" ifadelerine yer verildi. 

ARAMA MOTORLARI TEHLİKELİ!

Özellikle dünyanın en yaygın kullanılan internet arama motoru olan Google, kullanıcılarına sunduğu reklam hizmetleri kapsamında, bazı aramalarda ilk sıraya dolandırıcıların çıkarılabilmesine olanak tanıyor. Bilet almak için arama yapan vatandaşlar, resmi internet sitesine girdiğini zannederken, kendi elleriyle kredi ve banka kartı bilgilerini dolandırıcılar ile paylaşıyor.

Bu sebeple uzmanlar, internetten alışveriş yapacak vatandaşlara mutlaka adres çubuğunu kontrol etmelerini ve resmi site ile tamamen uyumlu bir adreste olduklarına emin olmadan alışveriş yapmamaları uyarısında bulunmakta. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar