Üç deprem uzmanı tek bir ili işaret etti 7’den büyük deprem olabilir

Üç deprem uzmanı tek bir ili işaret etti 7’den büyük deprem olabilir
Artçı depremlerin sıklaştığı Çanakkale’de art arda meydana gelen büyüklüğün en az 4 olan depremlerin ardından 3 deprem uzmanı da aynı noktayı işaret ederek 7 büyüklüğünde deprem uyarısı yaptı.

6 Şubat depremlerinin ardından Türkiye’de neredeyse her gün bir bölgede deprem meydana geliyor.

Depremler felaketi yaşayan iller arasından en çok Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep’te yoğunlaşırken, diğer iller de de riski artırıyor.

Çanakkale neden çok önemli?

Özellikle Çanakkale, son 1 haftada defalarca sallanan ve dikkat çeken iller arasında.

24 saat içinde 150 artçı depremin meydana geldiği Çanakkale’de son depremin büyüklüğü 4,9 olarak ölçüldü. İstanbul başta olmak üzere çevre illerde de hissedilen deprem sonrası gözler uzmanların yapacağı açıklamalara çevrildi.

Çanakkale'de Yatırım Yapılabilecek Bölgeler ve Özellikleri | Hepsiemlak | Emlak Yaşam

Çanakkale depreminin ardından Porf. Dr. Naci Görür, Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan ve Prof. Dr. Süleyman Pampal dikkat çeken açıklamalar yaparak aynı kritik nokta için “7 büyüklüğünde deprem riski” için uyardı.

11.jpg

“1953 YILINDA 7,2 BÜYÜKLÜĞÜNDE OLDU”

Sosyal medya hesabı X’den bir paylaşım yapan Prof.Dr. Naci Görür, Gönen fayını işaret ederek “Yenice’de 4,9 deprem oldu. Deprem Yenice-Gönen fayı üzerinde. Bu fayda en son deprem 1953 yılında ve 7,2 büyüklüğünde oldu. Stres birikiminin olduğu bir bölge böyle görece küçük depremler beklenir” diyerek uyardı.

Deprem mi oldu? En son nerede, kaç şiddetinde deprem oldu? (4 Mart tarihli AFAD son depremler) - Son Dakika Türkiye Haberleri | NTV Haber

“6,8 İLE 7,4 BÜYÜKLÜĞÜ ARASINDA DEPREME GEBE”

Depremler sonrası uzun açıklamalarıyla dikkat çeken Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan ise Yenice, Kalkım, Altınoluk arasında deprem boşluğu olduğunu işaret ederek “Yenice, Kalkım, Altınoluk arasında deprem boşluğu vardır. Bugün Yenice-Karasu’da, 14 km’lik odakta M4,9’luk deprem burada biriken gerginliğin bir belirtisidir. Bu aralık M6,8 ile M7,4 arasında bir depreme gebedir” dedi.

87.jpg

“7 VE ÜZERİ DEPREM ÜRETME POTANSİYELİ TAŞIYOR"

Çanakkale depremini günler öncesinden bilen Prof. Dr. Süleyman Pampal ise deprem sonrası şu açıklamayı yaparak tehlikeye dikkat çekti:

Burası Yenice-Gönen fayının bulunduğu bölge. Anadolu Fayı'nın güney kolunun doğu ucunda da 7'nin üzerinde 2 deprem var. O kuzey kol, İstanbul'un Silivri açıklarında Avrupa Yakası'nın sahil kesimine yakın. Orta Marmara Fayı'nın kırılmasıyla oluşacak olan İstanbul'u tedirgin eden deprem. Ama Güney'de de tehlike olduğunu vurguladığım gibi toplamda 4 yıkıcı deprem yapmış. Bunun arasında kalan yani Bursa'nın içinden geçen ve 7.5'e kadar deprem üretme potansiyeli olan aktif fay var. Şu anda depremin olduğu yerde değil de Doğu'ya doğru, Bursa-Yalova arasındaki kesimde İznik, Pamukova ve Gölyaka'ya kadar olan kesimde kırılmamış, Çınarcık çukurluğunda güney kol üzerinde parçalar var. Bunların her biri 7 ve üzeri deprem üretme potansiyeli taşıyor.

915994.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar