Sabancı kardeşler birbirine düştü 600 milyon dolarlık köşk kimin olacak

Sabancı kardeşler birbirine düştü 600 milyon dolarlık köşk kimin olacak
İhsan Sabancı'nın kızı Sevgi Sabancı’nın mirastan mahrum kaldığı iddiasıyla açtığı davada yeni krizler çıkmaya devam ediyor.

Sabancı Holding'in kurucusu Hacı Ömer Sabancı'nın torunu Sevgi Sabancı, ailesine karşı hukuk mücadelesi başlattı.

İddialara göre Sevgi Sabancı, babası İhsan Sabancı'nın mirasından mahrum bırakıldığını öne sürerek Sabancı ailesine karşı 8 ayrı dava açtı. Bu davalar arasında Akbank hisseleri, Atlı Köşk ve Sabancı ailesine ait birçok taşınmaz yer aldı.otekisabancilar-1.png

İhsan Sabancı babası hayattayken resmi nikahlı eşi dışında ilişki yaşadığı Nevin Tetik isimli kadınla resmi olmayan ikinci bir evlilik yaptı ve Sevgi, Murat ve Sevilay isimleri taşıyan 3 çocuğu oldu. 1963 yılında ise babası tarafından mirastan reddedildi.

sakip-sabanci-muzesi-atli-kosk.jpg

Kendisine eşit pay verilmediğini iddia eden Sevgi Sabancı, babası İhsan Sabancı'nın mirastan mahrum bırakıldığı iddiasıyla hak kaybına uğradığını belirtti. Bunun ardından Sabancı ailesi arasındaki miras anlaşmazlığı 8 dava ile büyüdü.

atli-kosk.webp

600 MİLYON DOLARLIK KÖŞK DE LİSTEDE

Halk TV’den Seyhan Avşar’ın haberine göre Sevgi Sabancı, babaannesi Sadıka Sabancı'dan kalan ve Emirgan'da bulunan Atlı Köşk için de dava açtı. Sakıp Sabancı Müzesi olarak kullanılan köşkün tahmini değerinin ise 600 milyon dolar olduğu öne sürülüyor.

877.jpg

Mahkeme, Atlı Köşk hakkında ihtiyati tedbir kararı verdi ve geçtiğimiz günlerde yapılan duruşmada dosyayı bilirkişiye gönderdi. Kararın haziran ayında açıklanması bekleniyor.

sabanci-ailesinde-miras-davasi-3.jpg

SABANCI AİLESİ İTİRAZ ETTİ

Sevgi Sabancı'nın açtığı 8 dava arasında ailenin Adana'da bulunan taşınmazları da yer alıyor. Mahkeme açılan davada Sevgi Sabancı'ya tazminat ödenmesine karar vermişti. Ancak Sabancı ailesi bu karara itiraz etti.

sabanci4.jpg

AKBANK HİSSELERİ İÇİN DE DAVA AÇTI

Sevgi Sabancı, aile şirketi Sapek Kollektif Şirketi'ndeki hisselerin amcalarına devredilmesini de mahkemeye taşıdı.

Babası İhsan Sabancı'nın imzasıyla dedesine ait hisselerin devredildiğini iddia eden Sevgi Sabancı, Akbank hisselerinin devri işleminin hükümsüz olduğunu ileri sürerek de dava açtı, taraflar arasında anlaşma sağlanamadı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar