Üç bakandan Elazığ depremi hakkında yeni açıklaması!

Üç bakandan Elazığ depremi hakkında yeni açıklaması!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Elazığ'daki depreme dair uyarılar yaptı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesindeki çalışmalara ilişkin ortak bir basın açıklaması yaptı.

Soylu'nun açıklamaları şu şekilde:

"Arama kurtarma çalışmalarının büyük bir bölümü sona erdi. 45 vatandaşımızı kurtardık. Depremde 35 can kaybı ve 1607 yaralı var. Artçı depremler devam ediyor. Sürsürü mahallesinde 6 vatandaşımız enkaz altında. İnşallah onlar için de güzel haberler alırız."

"İLÇELER TARANACAK"

"Elazığ'ın içerisinde, Pötürge, Sivrice, Doğanyol ve Maden'de hasarlı, az hasarlı bütün binalar, Bakanlığımız tarafından taranacaktır."

PARA YARDIMCI AÇIKLAMASI!

"AFAD'ın yönlendirmesi olmadan bölgeye yardım göndermeyin. Depremden etkilenen, yaralanan, hayatını kaybeden ve maddi hasarlı olarak dışarıda kalan ailelere direkt olarak aile başı verilecek nakit yardımı yarın sabah itibariyle kaymakamlıklarımız marifetiyle valiliklerimiz koordinasyonunda sağlanacaktır."

KİRA AÇIKLAMASI!

"Binlerce mesaj aldım yardım konusunda. Kızılayi AFAD ve Diyanet'in hesapları var. Oralardan yardım yapabilirsiniz. Malatya ve Elazığ'a çağrımdır. Kaymakamlıklarımız açık. Müracaatları alıyoruz. Hasar tespit çalışamalarını yapıyoruz. Evleri uygun olmayanların kiralarını karşılayacağız. Tedavi gören yaralı sayısı 104'e kadar düştü."

"TEDAVİLER..."

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise şu açıklamalarda bulundu: "Deprem bölgesinde hastanelerimizde tedavileri devam eden yaralılarımızın sayısı 104'e kadar düştü."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar