Twitter'a giren kadın 34 yıl hapis cezası aldı! İşte nedeni

Twitter'a giren kadın 34 yıl hapis cezası aldı! İşte nedeni
Suudi Arabistan'da bir kadın Twitter hesabında muhalifleri ve aktivistleri takip edip, paylaşımlarda bulunarak sosyal medya platformu Twitter’ı ‘kamuoyunu huzursuz etmek, sivil ve ulusal güvenliği istikrarsızlaştırmak’ için kullandığı gerekçesiyle 34 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İngiltere''de Leeds Üniversitesi''nde doktora öğrencisi olan ve tatil için ülkesi Suudi Arabistan''a dönen Salma al-Shehab isimli kadın, Twitter hesabı olduğu için 34 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

34 yaşında iki çocuk annesi olan Salma al-Shehab, sosyal medya platformu Twitter''ı "kamuoyunu huzursuz etmek, sivil ve ulusal güvenliği istikrarsızlaştırmak" amacıyla kullanmak suçundan ilk olarak üç yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Temyiz mahkemesi geçtiğimiz pazartesi günü başka suçlarında değerlendirilmesini isteyerek kadına 34 yıl hapis cezası verdi.

Haber Global''in Guardian tarafından görülen mahkeme kayıtlarından aktardığına göre, yeni suçlamalar arasında Shehab''ın "kamuoyunu huzursuz etmeye, sivil ve ulusal güvenliği istikrarsızlaştırmaya çalışan Twitter hesaplarını takip ederek yardım ettiği" ve yeniden suç duyurusunda bulunulduğu iddiası yer alıyor.

Shehab''ın hala yeni bir temyiz başvurusunda bulunabileceğine inanılıyor.

Suudi Arabistan''da Twitter kullanan kadına 34 yıl hapis cezası - En Son  Haberler

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar