Tuvalette doğurduğu bebeği çöpe atmıştı ifadesi kan dondurdu

Tuvalette doğurduğu bebeği çöpe atmıştı ifadesi kan dondurdu

Kastamonu'da tuvalette doğum yaptıktan sonra yeni doğmuş bebeğini çöp poşetine sarıp çöp konteynerinin yanına bırakan 18 yaşındaki genç kızın anlattıkları kan dondurdu.

Kastamonu'da tuvalette doğum yaptıktan sonra bebeğini çöp poşetine sarıp konteynerin yanına bırakan genç kadın Cansu Ç.'nin yargılanmasına başlandı.

Duruşmada ifade veren Cansu Ç., "Bebeğimin ölü doğduğunu sandım ve panikledim. Babama, 'evde çöpler var' diyerek poşeti verdim, o da çöpe attı" dedi.

BEBEK TEDAVİ ALTINA ALINDI

2 Kasım 2023 tarihinde Kastamonu Kuzeykent Mahallesi Karadut Sokak'ta meydana gelen olayda, vatandaşlar tarafından çöp konteynerinin yanında çöp poşetine sarılı bir bebek bulundu. Olay yerine çağrılan sağlık ekipleri, bebeği Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı ve yapılan ilk müdahale ile bebek hayata döndürüldü. Polis ekiplerinin yaptığı incelemeler sonucu, bebeğin annesinin Cansu Ç. olduğu belirlendi ve genç kadın tutuklandı. Tedavi altına alınan bebek ise Ankara'da sağlığına kavuştu.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'nde "kendini savunamayacak yakın akrabayı öldürme" suçlamasıyla açılan davanın ilk duruşması yapıldı. Duruşmaya SEGBİS aracılığıyla katılan Cansu Ç. savunma yaptı. Hamileliğini ailesinden sakladığını belirten Cansu Ç., "Bebeğimin ölü doğduğunu sandım, 10 dakika başında bekledim ama hiç hareket etmedi. Babama çöp poşetini verdim ve çöpe atmasını söyledim" dedi. Babasının zihinsel engelli olduğunu da ekleyen genç kadın, "Poşetin ağzı açıktı, babam dışarı çıkınca kapatmış olabilir" şeklinde konuştu.

Duruşmada, bebeğin babası Kenan G. de tanık olarak dinlendi. Kenan G., Cansu Ç. ile 2022 yılında tanıştığını ve Cansu’nun hamile olduğunu öğrendiğini belirtti. Ancak Cansu'nun daha sonra kendisine düşük yaptığını söylediğini ifade etti. "Cansu'nun bilinçli bir şekilde bebeği çöpe bıraktığını düşünmüyorum, ailesinden korkmuş olabilir" dedi.

Cansu Ç.'nin eski nişanlısı Ercan K. ise, hamilelikten haberi olmadığını ve Cansu'nun genellikle bol kıyafetler giydiği için hamileliğin fark edilmediğini söyledi. Ercan K., "Cansu’nun hamile olduğunu bilseydim durumu farklı değerlendirirdim" dedi.

Cansu Ç.'nin annesi Halime Ç. ise tanıklıktan çekildi.

Karar ve Sonraki Adımlar
Mahkeme heyeti, Cansu Ç.'nin tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Olayın detayları ve yargı süreci, kamuoyunun ilgisini çekmeye devam ediyor.

İlgili Haberler