Tütün ve alkol o hastalığın en büyük etkeni

Tütün ve alkol o hastalığın en büyük etkeni
Dr. Öğr. Üyesi Mahmut Uçar, tütün mamülleri, alkol, ultraviyole ışınları, obezite ve birçok bakterinin kanseri tetiklediğini söyledi.

İHA’da yer alan habere göre, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Tıbbi Onkoloji Bölümü Öğretim Elemanı Dr. Öğr. Üyesi Mahmut Uçar, 1-7 Nisan Kanser Haftası nedeniyle açıklamalarda bulundu.

Aynı zamanda SCÜ Kanser Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezinde (KANAM) Yönetim Kurulu Üyesi olan Dr. Öğr. Üyesi Uçar, yaptığı açıklamada kanser hastalığının alın yazısı olmadığını ve önlenebilir olduğunu söyleyerek, “Vücudumuzda hasar gören hücreler değişirken kendini kopyalayıp yenisini oluşturuyor ve bu kontrol altında tutuluyor.

Kanser tedavi edilebilir bir hastalıktır. Erken tanıda tarama yöntemleri çok önemlidir. Sağlık Bakanlığı, kanser tarama, aile sağlığı ve toplum sağlığı merkezlerinde ücretsiz taramalar yapılmaktadır. Taramalardan korkmamak gerekiyor. Kanser hastalığından değil, geç kalmaktan korkalım” şeklinde konuştu.

“ULUSALAR ARASI 3 KONGRE DÜZENLEDİK”

KANAM’da yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Dr. Öğr. Üyesi Uçar, toplumu kanser hakkında bilgilendirdiklerini ifade ederek, “Kanser hastalığı konusunda çalışan tüm bilim dallarını bir araya toplayarak hastalık hakkında ortak çalışmalar yapıyoruz. Toplumu kanser konusunda bilgilendiriyoruz. 3 tane uluslararası kongre düzenledik, birçok klinik çalışmaya imza attık. Yeni ilaç çalışmaları ve düzenli olarak sosyal medyada kanser hastalığı ile ilgili söyleşiler yaparak toplumda farkındalık oluşturma hususunda çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar