Türkiye için 10 yıl sonra bir ilk! Uluslararası Kredi Değerlendirme Kuruluşu işareti verdi

Türkiye için 10 yıl sonra bir ilk! Uluslararası Kredi Değerlendirme Kuruluşu işareti verdi
Türkiye'nin kredi notuyla ilgili seneler sonra bir ilk yaşandı. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları Moody's, S&P ve Fitch'in konuştuğu Reuters'tan Türkiye ile ilgili önemli bir açıklama yaptı ve açıklamaya göre Türkiye'nin kredi notunda 10 sene sonra artış yaşanabilir.

Türkiye'nin kredi notuyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Reuters, Moody's, Standard & Poor's (S&P) ve Fitch uzmanlarıyla yapılan görüşmeler sonucunda yapılan analizlere dayanarak, Filistin'in Gazze bölgesindeki savaş sebebiyle İsrail için uyarı geldiğini ve Türkiye'nin ise yeni ekonomi planlarını sürdürmesi halinde 10 sene sonra ilk kez kredi notunun artabileceğini bildirdi.

Dünya kredi derecelendirme piyasasının yüzde 95'ini kontrol eden üç kurum olan Moody's, Standard & Poor's (S&P) ve Fitch uzmanlarıyla yapılan görüşmelerin ardından Reuters, 2024 kredi derecelendirme tahminlerini paylaştı. Özellikle, ABD ve Çin'in görünümlerinin negatif olarak değerlendirilmesi dikkat çekti. ABD'nin yüksek faiz oranları, savunma harcamaları ve yaşlanan nüfusunun borç seviyelerini artırmaya devam etmesinin etkisiyle negatif değerlendirildiği belirtildi.

Türkiye için ise yeni ekonomi yönetiminin iyileştirme planlarını sürdürmesi halinde, son 10 yıldır ilk kez kredi notunun artabileceği öne çıktı. Mart ayında yapılacak yerel seçimin, ekonomi yönetiminin faiz oranlarına bağlı kalma kararlılığını test edeceği ve olumlu bir ivme için yabancı yatırımcıların ülkeye geri dönmesinin önemli bir faktör olabileceği ifade edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar