Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesine ilişkin CHP'den ilk tepkiler

Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesine ilişkin CHP'den ilk tepkiler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesine ilişkin CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Canan Kaftancıoğlu gibi birçok CHP'li isim tepki gösterdi.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Türkiye, İstanbul Sözleşmesi'nden ayrıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara CHP'den ilk tepki geldi.​

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "TBMM'nin açık iradesini yok sayan ve İstanbul Sözleşmesi'ni hukuksuzca fesheden bu mantığın Türkçesi: 'Kadınlar ikinci sınıf vatandaş olmaya devam etsin ve hatta öldürülsün.' Size ve tüm kötülüklerinize rağmen biz yaşayacağız ve Sözleşmeyi geri getireceğiz!" ifadelerini kullandı. 

sfsf-001.jpg

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya da "Kadın düşmanı zihniyetiniz batsın! Daha dün öve öve bitiremediğin kadını koruyan sözleşmeyi, hangi gerekçeyle tek kalemde kaldırıyorsun?!" dedi.

"CÜBBELİGİLLERİN DEDİĞİ OLDU"


​CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Üyesi Mahmut Tanal, paylaşımında "Cübbeligillerin dediği oldu! AKP iktidarının geçmişte 'devrim' olarak nitelendirdiği, Türkiye’nin hazırlıklarına öncülük ederek, ilk onaylayıcısı olduğu İstanbul Sözleşmesi, Erdoğan’ın imzasıyla feshedildi. TBMM’nin iradesi hiçe sayıldı, kadınlar hepten korumasız bırakıldı" yorumunu yaptı. 

canan-002.jpg

Canan Kaftancıoğlu paylaşımında, "Tarih boyunca tek adamlar giderken güçlü bir kadın mücadelesi ve örgütlülüğü yükselir. Doğasıdır bu işin. O nedenle hiç canımızı sıkmayacak, gece yarısı operasyonlarıyla gasp edilen haklarımızı göreceksiniz yeniden söke söke alacağız." dedi.


Bir diğer isim CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, "2011 yılında ilk imzacısı olduğumuz, 2014 yılında da Meclis’ten oybirliğiyle geçirdiğimiz #İstanbulSözleşmesi, kadınların can simididir. Parlamento kararını yok sayarak,“Cumhurbaşkanı Kararı” ile sözleşmeden çıkılamaz. Meclis’i işlevsiz ve yetkisiz kılan bu karar, kabul edilemez!" ifadelerini kullandı.

adfasfasf.jpg

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi ise, "Meclis’in “kadınları şiddet, taciz, tecavüzden koruyacağız” kararı, Cumhurbaşkanı kararnamesi ile ortadan kaldırıldı. Kadınların değil faillerin yanındayız diyenler tarihe hesap verecekler. Biz kadınlar, mücadelemizi daha büyük kararlılıkla sürdüreceğiz." dedi. 

 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar