Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girişine kokoreç engeli! Milli bir mesele haline geldi

Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girişine kokoreç engeli! Milli bir mesele haline geldi
İsveç'in NATO'ya girişine onay veren Türkiye için Avrupa Birliği kapıları açılırken, gözler AB'ye girmek için en büyük engel olan kokoreçe çevrildi. Peki milli bir mesele haline gelen kokoreçin AB için neden yasaklanması gerekiyor? İşte detaylar...

GÜLSÜM ALPKIRAY / GÜNBOYU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Önce gelin Türkiye'nin Avrupa Birliği'nde (AB) önünü açın, biz de İsveç'in önünü açalım" çıkışı çok konuşulmuştu. Ardından Erdoğan'ı NATO'ya verdiği İsveç onayından sonra Türkiye'nin Avrupa Birliğine girme hayalleri yeniden heyecan yarattı. Her ne kadar AB üyeliğinin NATO'yla eş değer olduğu öne sürülse de, Türkiye'nin İsveç konusunda NATO adamından sonra İsveç'ten de Türkiye'nin AB'ye girmesi için destek olacağı açıklaması geldi.

Avrupa Birliği'nin Turkiye'ye kapılarını açmasından sonra gözler 1999 yılında AB'ye girmeye en yakın olunan dönemde tek engel olan kokoreçe çevrildi. Türkiye, Avrupa Birliğine girdiği takdirde kokoreç, işkembe gibi yemeklerin Avrupa gıda yönetmeliğine uymadığı nedeniyle yasaklanması gerekiyor.

Avrupa gıda yönetmeliğine uymadığı nedeniyle yasaklanması durumu söz konusu olabilir. Peki AB'ye girmek için kokoreçten vazgeçecek miyiz? Şarkıcı Mirkelam'ın uğrunda şarkılar yazdığı, klibinde AB ajanlarından gizlice saklanarak yediği, adete milli bir mesele haline gelen kokoreçin yasaklanıp yasaklanmayacağı şimdilik merak konusu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar