Türkiye'den TikTok'a yaptırım!

Türkiye'den TikTok'a yaptırım!
TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, TikTok'un Komisyon'a verdiği vaatleri yerine getirmediğini belirterek, TikTok temsilcilerini tekrar Meclis'e çağıracaklarını açıkladı. Yayman, reklam ve ticaret yasağı, lisans iptali gibi yaptırımları değerlendireceklerini ifade etti.

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, sosyal medya platformları üzerinden dezenformasyon ve kışkırtıcılık yapıldığını belirterek, bu konunun gelecekte tekrar ele alınacağını açıkladı. Yayman, özellikle 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinden önce sosyal medyada sığınmacılar, ekonomi ve hayat pahalılığı gibi konular üzerinden olumsuz bir propaganda yapıldığını söyledi.

Yayman, dezenformasyonla mücadele yasasına yönelik eleştirilerin anlamlı olmadığını ve düzenlemenin toplumda dezenformasyonu önleyecek etkili bir yaptırıma ulaşmadığını ifade etti. Yayman, sosyal medyada "küresel bir kötücüllük" olduğunu belirterek, bu konuda önümüzdeki dönemde çalışmaların süreceğini açıkladı.

4563.webp

Yayman, TikTok temsilcilerinin TBMM Dijital Mecralar Komisyonu'ndaki açıklamalarının komisyon üyelerini ve kamuoyunu tatmin etmediğini belirtti. Halkın TikTok'u bir ulusal güvenlik sorunu olarak gördüğünü ve kapatılmasını istediğini vurguladı.

Yayman, TikTok'un diğer ülkelerde otokontrol mekanizmalarına uyarken Türkiye'de uymadığını eleştirdi ve bu durumun yerli ve milli değerlere ya da evrensel normlara uygun olmadığını söyledi. TikTok temsilcilerini tekrar Meclis'e çağırmayı düşündüklerini belirtti.

fgyj.webp

Yayman, bant daraltma, reklam ve ticaret yasağı ve lisans iptali gibi yaptırım imkanlarının değerlendirilmesinin gerektiğini belirtti. Halkın talepleri doğrultusunda bu konuyu daha kapsamlı bir şekilde ele alacaklarını söyledi.

Yayman, trol hesaplarla mücadelenin ulusal güvenlik sorunu olduğunu ve bu hesapların Türkiye'nin milli güvenliği üzerinde tehdit oluşturduğunu ifade etti. Trol hesaplarla mücadelenin sonuna kadar devam edeceğini belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar