Türkiye’den Azerbaycan’a 250 milyon TL hibe desteği

Türkiye’den Azerbaycan’a 250 milyon TL hibe desteği
"Türkiye-Azerbaycan Uluslararası Eğitim Merkezi ve Fidanlık Tesisi Projesi" Hibe Desteği Resmi Gazete'de Yayımlandı.

Karabağ Cebrayıl'da hayata geçirilecek olan "Türkiye-Azerbaycan Uluslararası Eğitim Merkezi ve Fidanlık Tesisi Projesi," Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Azerbaycan Hükümeti arasında imzalanan hibe anlaşması, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.

Anlaşma uyarınca Türkiye, projenin finansmanında kullanılmak üzere 250 milyon TL tutarında hibe desteği sağlayacak. Toplam proje maliyeti 250 milyon TL'yi aşmaması durumunda, Azerbaycan, kalan bakiyeyi kullanmak üzere herhangi bir hak iddia edemeyecek. Hibe miktarının danışmanlık bedeli, 20 milyon TL'yi geçmeyecek.

Projede yapım işlerini üstlenecek olan yüklenici firma, Türk menşeli ve/veya en az yüzde 51 hissesi Türk firmasına ait olan Azerbaycan-Türk ortaklığı müteahhitlik firmaları arasından belirlenecek. Hibe anlaşması, tarafların belgeyi yürürlüğe koymak için gerekli iç yasal süreçlerin tamamlandığına dair birbirlerine son yazılı bildirimi aldıkları tarihte yürürlüğe girecek.

Projenin hayata geçmesiyle birlikte bölgede eğitim ve tarım alanındaki gelişmelere önemli katkılar sağlanması bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar