Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Uğur Becerikli

Uğur Becerikli

Yazar

Türkiye'deki engelsiz taksiler

14 Mart 2022 tarihinde Türkiye''deki 30 Büyükşehir Belediyesine şöyle bir soru sordum. ''''Büyükşehir Belediyeniz''deki kayıtlarınızda Engelli Bireylerin kullanımına uygun olarak kaç adet Ticari Taksi hizmet vermektedir? Hangi ilçelerde kaç adet bulunmaktadır?'''' Bu soruya cevap veren ve vermeyen Büyükşehir Belediyelerimizi ve araç sayılarını sizlerle paylaşmak istiyorum.

Sorumuza Hiç Cevap Vermeyen Büyükşehir Belediyeleri;

ADANA BÜYÜKŞEHİR - ANKARA BÜYÜKŞEHİR - ANTALYA BÜYÜKŞEHİR - AYDIN BÜYÜKŞEHİR - BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR - BURSA BÜYÜKŞEHİR - DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR - DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR - ERZURUM BÜYÜKŞEHİR - GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR - MERSİN BÜYÜKŞEHİR - İZMİR BÜYÜKŞEHİR - MALATYA BÜYÜKŞEHİR - MANİSA BÜYÜKŞEHİR - KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR - MARDİN BÜYÜKŞEHİR - ORDU BÜYÜKŞEHİR - ADAPAZARI BÜYÜKŞEHİR - SAMSUN BÜYÜKŞEHİR - TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR - ŞANLIURFA BÜYÜKŞEHİR

Cevap Verip YOK Diyenler;

ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR - HATAY BÜYÜKŞEHİR - İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR - KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR - KONYA BÜYÜKŞEHİR - MUĞLA BÜYÜKŞEHİR - VAN BÜYÜKŞEHİR

Cevap Verip VAR Diyenler ;

TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ''nde 1 adet araç mevcuttur.

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ''nin vermiş olduğu geri bildirimde, diğer Büyükşehir Belediyelerinin bildirmediği detaylandırma mevcuttur. Onu da sizlerle paylaşmak istiyorum. Kocaeli il sınırları içerisindeki 12 ilçede engelli bireylerin bir yerden bir yere ulaşımını sağlaması için ücretsiz olarak araçlar mevcuttur. Bununla birlikte 2 adet hafif ticari, 3 adet minibüs ve 1 adet de 15 yolcu ve 6 akülü sandalyeli kişi taşıyabilen sportif faaliyetlerde kullanılması için araç bulunmaktadır.

Erişilebilir ticari taksi herkesin kullanımına uygun özelde Akülü ve Manuel Tekerlekli sandalye kullanıcılarının sandalyeleriyle birlikte araca binip seyahat edebilecekleri rampalı, güvenlik teçhizat ve tedbirleri, indüksiyon döngü sistemi ve Braille bilgilendirmelerle donatılmış araçlar olmalıdır. Herkesle beraber engellilerin de toplumsal yaşama tam, etkin ve başkalarından bağımsız olarak katılabilmesi için toplu ulaşım araçlarının ve ticari taksilerin erişilebilir olması genelde insan hakkı özelde ise engellilerin tüketici hakkıdır.

  1. doğrultuda sorumuza sayıları ile cevap veren KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR ve TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE bir engelli olarak teşekkür ediyorum. Cevap vermeyen Büyükşehir Belediyelerinin de en kısa zamanda bu hizmetlere önem ve ağırlık vermesini bekliyorum. Büyükşehir Belediyelerinde yapılacak olan Engelli araçları hizmetleri için, köşemize bilgi verildiği takdirde buradan engelli okuyucularımıza duyurmaktan memnuniyet duyacağımızı hatırlatmak isteriz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları