Türkiye’deki çocukların akıllı telefon alışkanlıkları ortaya çıktı!

Türkiye’deki çocukların akıllı telefon alışkanlıkları ortaya çıktı!
Türkiye İstatistik Kurumu, ülkemizde çocuklarla ilgili bilişim teknolojilerinin kullanımı üzerine yaptığı araştırmayı yayınladı.

Türkiye İstatistik Kurumu, koronavirüs salgınını yoğunlukla hissedildiği 29 Mart ve 21 Mayıs 2021 tarihleri arasında gerçekleştirdiği araştırmayla, ülkemizdeki 6-15 yaş arası çocukların bilişim teknolojileriyle olan ilişkisini inceledi. TÜİK, çocukların internet kullanımlarından akıllı telefonlara ne kadar zaman ayırdığına kadar birçok farklı alanda önemli verilere ulaştı.

ShiftDelete.net'te yer alan habere göre TÜİK’in yaptığı araştırmaya göre 6-15 yaşındaki çocukların internet kullanımı son 8 yılda yüzde 31.9 oranında arttı. 2013 yılında internet erişimi yüzde 50.8 olan 6-15 yaş grubundaki çocuklar, 2021 yılında yüzde 82.7 oranında internet kullanımına erişmiş durumda. Ülkemizdeki kız çocuklarının internet kullanım oranı yüzde 81.5 iken, erkeklerin internet kullanım oranı ise yüzde 83.9 olarak göze çarpıyor.

ÇOCUKLAR İNTERNETTE NE KADAR VAKİT GEÇİRİYOR?

TÜİK, çocukların akıllı telefon alışkanlıklarıyla ilgili önemli veriler de paylaştı. Buna göre 6-15 yaş grubundaki çocukların yüzde 31.3’ü herhangi bir sosyal medya platformuna üyeler ve bu platformu düzenli olarak kullanıyorlar. Sosyal medya kullanan çocukların yüzde 77.7’si her gün, yüzde 16.5’i ise haftada en az bir gün bu platformlara giriş sağlıyorlar. İnternete düzenli erişim sağlayan çocuklarda sosyal medya kullanım oranı ise yüzde 94.2 oldu.

internet-ic.jpg

AKILLI TELEFONLARI HANGİ AMAÇLA KULLANIYORLAR?

Türkiye’deki çocukların akıllı telefonlara erişim oranı da oldukça dikkat çeken bir başka unsur… 6-15 yaş aralığındaki çocukların akıllı telefon kullanım oranı 2021 yılının belirlenen aylarında yüzde 64.4 olarak göze çarpıyor. Bu yaş grubunda akıllı telefona erişimi olan kitlenin yüzde 84.6’sı her gün, yüzde 13.3’ü ise haftada en az bir gün olmak üzere akıllı telefon kullanıyorlar.

Aynı yaş grubu üzerinde gerçekleştirilen bir başka ankette ise çocuklara akıllı telefonlarını ne sıklıkta kontrol ettikleri soruldu. Çocukların yüzde 32.3’ü akıllı telefonlarını en az yarım saatte bir kontrol ettiklerini, bu kitlenin ise yüzde 52.4’ünün uyumadan en son veya uyandıktan sonra ilk yaptıkları şeyin telefonlarını kontrol etmek olduğu gözlemlendi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar