Türkiye'de sadece Sinoplular biliyor: C, B ve E vitamini deposu! Gribi anında kesiyor

Türkiye'de sadece Sinoplular biliyor: C, B ve E vitamini deposu! Gribi anında kesiyor
Sinop'ta doğal yollarla kendiliğinden yetişen organik yer incirinin sağlık açısından önemli bir şifa kaynağı olduğu ortaya çıktı.

Sınır kenti Sinop'un Karakum yolu ve Adabaşı mevkii gibi dağlık alanlarında yetişen ve "yer inciri" olarak bilinen kaktüs türü, doğal yollarla kendiliğinden yetişiyor. Bu yer incirinin insan vücudu için birçok faydası olduğu belirtiliyor. Özellikle şeker hastalığı, grip, nezle, kabızlık, çeşitli enfeksiyonlar ve bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olduğu ifade ediliyor. Ancak günde 5 adetten fazla tüketilmesinin mide sağlığına zarar verebileceği uyarısı yapılıyor.

20240215aw142527-0.jpg

Sinop İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Yakup Yüzbaşı, yer incirinin önemine dair açıklamalarda bulunarak, bu meyvenin sağlık açısından birçok faydasının bulunduğunu aktardı. Yüzbaşı, yer incirinin turuncu ve mor renkli çeşitlerinin bulunduğunu ve özellikle Sinop'ta mor varyetesinin bol miktarda yetiştiğini belirtti. Yer incirinin özellikle Karakum mevkii gibi bölgelerde doğal olarak yetiştiğine dikkat çeken Yüzbaşı, bu meyvenin bol miktarda amino asitler, flavonoidler ve vitamin içerdiğini ifade etti.

dikenli-incir-yapragi-ve-meyvesinin-faydalari-nelerdir-fiyati-ne-kadar.jpg

Yer incirinin sağlık açısından birçok faydası olduğunu dile getiren Yüzbaşı, bu meyvenin bağışıklık sistemini güçlendirdiğini, stresten uzaklaştırdığını, sindirim sistemine katkı sağladığını ve kalp-damar sağlığını koruduğunu belirtti. Ayrıca, dikenli incirin şeker hastaları için önerildiğini, cilt sağlığını koruduğunu ve cilde parlaklık kazandırdığını vurguladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar