Kan grubunuz ne hastası olacağınızı belirliyor: En uzun yaşayan ve hasta kan grubu ortaya çıktı!

Kan grubunuz ne hastası olacağınızı belirliyor: En uzun yaşayan ve hasta kan grubu ortaya çıktı!
Bilim insanları tarafından yapılan son çalışmalarda insanların kan gruplarına göre hangi hastalıklara yakalanma oranlarının daha yüksek olduğu açıklandı. Ayrıca uzmanlar en az hasta olan ve en uzun yaşayan kan grubunu da keşfetti.

Kan gruplarının insan sağlığı üzerindeki etkileri uzun süredir çalışılıyor. Son yapılan araştırmalar, belirli kan gruplarının ömür uzunluğu üzerinde önemli bir rol oynayabileceğini ortaya çıkardı. İngiltere'deki Warwick Üniversitesi'nden virolog ve moleküler onkoloji profesörü Lawrence Young liderliğinde yapılan son araştırmanın sonuçlarından görüldüğü kadarıyla kan grubu direkt olarak sağlığınız üzerinde etkili.

kan-grubu.jpg

KAN GRUPLARI VE HASTALIK RİSKİ:

Kan gruplarının sağlık üzerindeki etkilerini değerlendiren araştırmalar, ilginç sonuçlar ortaya koymuştur. CVT adı verilen kan grubunu belirleyen genler, beyindeki kan pıhtılaşması riskiyle ilişkilendirilmiştir. Yapılan bir çalışmada, AB kan grubuna sahip kişilerin CVT riskinin ortalama 5,6 kat daha fazla olduğu belirlenmiştir. Bunun yanı sıra, 0 kan grubuna sahip kişilerde CVT riskinin yarı yarıya azaldığı gözlemlenmiştir.

kan-grubu-3.jpg

ABD'de gerçekleştirilen bir araştırma, AB kan grubuna sahip kişilerin kalp rahatsızlığına yakalanma olasılığının yüzde 23 daha fazla olduğunu ortaya koymuştur. Benzer şekilde, B kan grubuna sahip kişilerin 0 grubuna göre yüzde 11 daha fazla kalp rahatsızlığı riskine sahip olduğu tespit edilmiştir.

kan-grubu-kapak-olacak.jpg

0 KAN GRUBUNUN SAĞLIK ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ:

Araştırma sonuçlarına göre, 0 kan grubuna sahip kişilerin çevresel faktörlere karşı daha dirençli olduğu görülmüştür. Hava kirliliği gibi çevresel etkenlere karşı daha dayanıklı olan bu kişilerin ayrıca kalp rahatsızlıklarına yakalanma ve kalp krizi geçirme risklerinin de daha düşük olduğu belirlenmiştir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar