Ekonomik krizden orası da etkilendi!

Ekonomik krizden orası da etkilendi!
Ankara Diş Hekimleri Odası Genel Sekreteri Gamze Burcu Gül, Türkiye’de yoğun hissedilerek yaşanan sorunlardan biri olan yoksulluğun ağız ve diş sağlığına etkilerini anlattı.

Ankara Diş Hekimleri Odası (ADO) Genel Sekreteri Gamze Burcu Gül, Türkiye''de ekonomik krizle gerçekleşen yoksullukta ağız ve diş sağlığının etkilendiğini açıkladı.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre;

Yoksulluğun doğrudan yaşam kalitesini etkilediğini belirten Ankara Diş Hekimleri Odası (ADO) Genel Sekreteri Gamze Burcu Gül, şu açıklamalarda bulundu:

“Özetle yoksulluk sağlıksızlığa neden oluyor. Konuya diş hekimliği alanından bakacak olursak toplumun yüzde 85’inin ağız ve diş sağlığı bozuk. En önemli halk sağlığı sorunları içinde yer alan ağız ve diş hastalıklarının nedeni de büyük oranda yoksulluk.”

İşsizliğe bağlı maddi sıkıntılar nedeniyle ailelerin çocuklarının ağız hijyeni için gerekli olan en basit malzemeleri bile alamadığını belirten Gül, “Diş fırçası, diş macunu bile alamıyor, çocuklarını doktora götüremiyor. Sosyal güvencesi olmayan ailelerin çocukları, kamu ağız diş sağlığı hizmetlerinden de yararlanamıyor” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar