Türkiye'de dolar kurunun kaderini bu karar belirleyecek! 4 gün sonra açıklanacak

Türkiye'de dolar kurunun kaderini bu karar belirleyecek! 4 gün sonra açıklanacak
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu'nun (PPK) faiz kararı toplantısı 23 Şubat 2023 tarihinde yapılacak. Açıklanacak kararın ne olacağına göre dolar kurunda artış ya da düşüş beklenirken, uzmanlar toplantıdan 100 bazlık bir faiz indirimi çıkacağını tahmin ediyor.

Merkez Bankası''nın yapacağı faiz toplantısı ekonominin gidişatı açısından hayati öneme sahip olacak. Ekonomistler, birkaç aydır yatar seyir izleyen doların alınacak karar ile birlikte 19 sınırını geçebileceğini belirtirken, toplantıdan faiz indirimi çıkmasının kuvvetle muhtemelen olduğunu belirtti. 

Altın ve dolar yatırımcıları tarafından merakla beklenen şubat ayı faiz kararı öncesinde beklentinin ne yönde olduğu yatırımcılar tarafından sorgulanıyor. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? 23 Şubat''ta yapılacak PPK toplantısı ile duyurulacak kararın kulislerde "100 baz puan faiz indirimi" olacağı dedikoduları yayılmaya başladı.

Birkaç haftadır dolarda ufak yükselişlerin ise bu karara göre piyasanın kendi pozisyonunu yaratması olarak yorumlanıyor. 

ERDOĞAN "DÜŞÜRECEĞİZ" DEMİŞTİ

Amerikan Merkez Bankası''nın (FED) almış olduğu faiz kararı sonrası bir faiz açıklaması da Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan''dan gelmişti. Katıldığı bir canlı yayında Erdoğan: ''''Dünyada faizi sürekli yükselttiler. Ben de tam aksine faizi indirmenin mücadelesini verdim. Şu anda bizde faiz yüzde 9 bunu daha da düşüreceğiz'''' dedi.

POLİTİKA FAİZİNDE BEKLENTİLER YÜZDE 9

Cari yıl için Gayrisafi Yurt içi Hasıla (GSYH) artış beklentisi yüzde 4,1''den 3,6''ya inerken, gelecek yıl büyüme beklentisi yüzde 4,3''ten 4,5''e çıktı.

TCMB''nin politika faizine ilişkin cari ay sonu ve 3 ay sonrasına yönelik beklentiler yüzde 9 olarak belirlendi.

12 ay sonrası için politika faizi beklentisi ise yüzde 13,94 düzeyinde oluştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar