Türkiye Eurovision'a geri mi dönüyor? Heyecanlandıran açıklama geldi

Türkiye Eurovision'a geri mi dönüyor? Heyecanlandıran açıklama geldi
Türkiye, dünyanın en çok izlenen şarkı yarışması Eurovision'a son kez 2012 yılında katılmıştı. Eurovision hakkında yapılan yeni bir açıklama "Türkiye yarışmaya geri mi dönüyor?" sorularına neden oldu.

Avrupa Yayın Birliği tarafından 1956 yılından günümüze kadar gerçekleştirilen Eurovision Şarkı Yarışması''na Türkiye ilk olarak 1975 yılında Semiha Yankı ile katılmıştı. 2012 yılına kadar yarışmaya her sene sanatçı yollayan Türkiye, son olarak Can Bonomo''nun ''Love Me Back'' şarkısı ile yedinci olmuştu. 2013 yılında TRT Genel Müdürlüğü''nün yarışmanın oylama formatındaki adaletsizliklerden şikayetçi olması gerekçesi ile Türkiye, Eurovision şarkı yarışmasına katılmama kararı almıştı.

2 YILDIR AÇIKLAMA YAPILMIYOR

Ülkede herkesin televizyon başına kitlendiği Eurovision finallerini özleyen vatandaşlar, yıllardır TRT''ye yarışmaya geri dönme çağrısında bulunuyor. 2021 yılında dönemin TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, Türkiye’nin Eurovision’a katılımı konusunda çalışmalara başladıklarını duyurmuştu ancak söz konusu duyurudan sonra hiçbir gelişme yaşanmadı. TRT, ısrarlı sorulara rağmen 2 yıldır Eurovision hakkında hiçbir açıklama yapmıyor.

HEYECANLANDIRAN PAYLAŞIM GELDİ

Ünlü rap sanatçısı Ezhel, Spotify''da Türkiye''nin en çok dinlenen sanatçısı olmuştu. Çıkardığı şarkılar yüz milyonları geçen sanatçı, müzik kariyerine bir süredir Almanya''da devam ediyor. Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Size Eurovision’da birincilik vaadediyorum" ifadelerini kullanan sanatçının paylaşımı sosyal medyada yeni bir heyecanı ateşledi. 

Ezhel''in paylaşımının ardından bu yıl Türkiye''nin Eurovision''a katılması için yetkililere mesaj yağmuru başladı. TRT ise henüz Eurovision hakkında hiçbir açıklama yapmadı.

İZLENME REKORLARI KIRMAYA DEVAM EDİYOR

TRT, Eurovision''a katılmadığı gibi uzun bir süredir yarışmayı televizyon ekranlarından da yayınlamıyor. Türkiye''de vatandaşlar Eurovision''u Youtube canlı yayınlarından takip ederken, her Eurovision gecesi sosyal medyanın en çok konuşulan konusu yarışma programı olmaya devam ediyor. Türk halkının yarışma programına  yoğun ilgisinin, kendi ülkelerini temsil eden yarışmacıların olması halinde daha da artacağı tahmin ediliyor. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar