Türk vatandaşlığı alıp oy kullanan Afgan’dan ilginç sözler: Kılıçdaroğlu kazanacak diye korktuk

Türk vatandaşlığı alıp oy kullanan Afgan’dan ilginç sözler: Kılıçdaroğlu kazanacak diye korktuk
Medyascope isimli Youtube kanalına Türk vatandaşlığı alıp oy kullandığını belirten bir Afgan’ın seçimle ilgili söyledikleri sosyal medyada gündem oldu.

GÜLSÜM ALPKIRAY / GÜNBOYU

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde en çok konuşulan konuların başında gelen sığınmacı sorunu giderek büyümeye devam ediyor. Kaçak Suriyeli, Afgan ve Pakistanlı vatandaşların Türkiye’deki nüfuslarının artması gündemin en tartışılan konularından biri haline geldi.

Oy kullanabilen Suriyeli sığınmacıların, Afganların ve Pakistanlıların Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı destekleyen videoları ortaya çıkmıştı. Erdoğan sığınmacıların ve kaçakların gönderilmemesi yönünde açıklamalar yaparken Kılıçdaroğlu gönderilmesi için ellerinden gelenlerini yapacaklarının sözünü vermişti.

Sokak röportajında konuşan Türk vatandaşlığı alan bir Afgan’ın söyledikleri sosyal medyada tartışma yarattı.

Türk vatandaşlığı alıp seçimlerde oy kullandığını söyleyen Afgan, “Ailecek Erdoğan’a ve AKP’ye oy verdik. Kılıçdaroğlu kazanacak diye endişeliydik. Muhalefet kazansaydı belki buraya hiç gelemezdik.” dedi.

Afganın konuşması şu şekilde:

“Vatandaşlığımı 2021 yılında aldım. 8 ay önce ailemle Almanya'ya gittim ikametgahımız İstanbul'da olduğu için İstanbul'a geldik ve oy kullandık. Hem 14 Mayıs'ta hem de 28 Mayıs'ta sandığa gittik. Milletvekili şeçimlerinde AK Parti'ye, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan oy verdik ve kazandık. Belki muhalefet kazansaydı biz buraya hiç gelemezdik Almanya'da yaşayıp buraya gelemezdik. Bu sebeple AK Parti'ye oy attık ve kazandık ve artık burada yaşayabiliyoruz. Muhalefet kazanır diye endişeleniyorduk Ama artık kaybettikleri için endişe duymuyoruz. Her şey güzel normal sıkıntı yok.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar