Turgay Yıldız ölüm yıldönümünde unutulmadı

Turgay Yıldız ölüm yıldönümünde unutulmadı
Politik hicivle iktidarı eleştiren ve sosyal medyada milyonları güldüren usta sanatçı Turgay Yıldız geçtiğimiz yıl 22 Temmuz'da 56 yaşında hayatını kaybetti. Usta sanatçıyı ölüm yıldönümünde sevenleri unutmadı. 

Tiyatro oyunculuğunun yanı sıra metin yazarlığı, program sunuculuğu ve yapımcılığı da yapan Yıldız''ın sosyal medya hesabından yaptığı siyasi taklit ve skeçler de büyük beğeni toplayan usta oyuncunun 56 yaşında kalp krizinden yaşamını yitirmesi sevenlerini yasa boğmuştu.

Ölüm yıldönümünde sevenleri sanatçı Turgay Yıldızı unutmadı. 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da usta oyuncunun ölüm yıldönümünde sosyal medya hesabından bir video paylaşarak, "Skeçleriyle güldüren ve düşündüren değerli tiyatro sanatçımız Turgay Yıldız''ı ölüm yıl dönümünde saygı ve özlemle anıyorum" dedi.

TURGAY YILDIZ KİMDİR?

3 Mart 1965 tarihinde Ankara''da dünyaya gelen Turgay Yıldız, çeşitli tiyatrolarda oyuncu olarak görev aldı, TRT Ankara Televizyonu''nda metin yazarlığı, oyunculuk, program sunuculuğu gibi görevler üstlendi.

İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara''da tamamlayan Yıldız, 1986-87 öğretim yılında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro bölümünden mezun oldu.

Çok sayıda televizyon dizisine ve tiyatro oyununa imza atan Turgay Yıldız, son dönemde hükümeti ve gündemdeki politik konuları hicveden skeçlerle sosyal medyada tanınırlığını artırdı.

Karar gazetesine verdiği bir demeçte, bütün kanallardan siyasi nedenle kovulduğunu söyleyerek, "Demokratik bir ortamda eğitim gördük. O kadar demokratik büyüdük ki, bu istibdat bize ters geldi" ifadelerini kullanmıştı.

Turgay Yıldız, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada da geçtiğimiz Kasım ayında beraat etmişti. Yıldız, "Türk adaletinde hala vicdanlı hakimlerinin var olduğunu söylemek istiyorum" demişti.

İlk olarak 24 Haziran''da sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Yıldız''ın anjiyo geçirdiği, yoğun bakımda olduğu duyurulmuş, "Birkaç güne aramıza dönmüş olur. Herkese sevgi ve selamlarını iletti" mesajı paylaşılmıştı.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar