Turan Hançerli kimdir? CHP Avcılar Belediye Başkan adayı Turan Hançerli kaç yaşında, nereli?

Turan Hançerli kimdir? CHP Avcılar Belediye Başkan adayı Turan Hançerli kaç yaşında, nereli?
Yerel seçimlerin yaklaşması ile birlikte vatandaşlar belediye başkan adaylarını araştırmaya devam ediyor. CHP Avcılar Belediye Başkan adayı Turan Hançerli'nin hayatı merak ediliyor. Peki Turan Hançerli kimdir? CHP Avcılar Belediye Başkan adayı Turan Hançerli kaç yaşında, nereli?

Turan Hançerli kimdir?

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli hakkında merak edilenler, vatandaşlar tarafından sıkça araştırılıyor. Turan Hançerli'nin kim olduğu, kaç yaşında ve nereli olduğu gibi bilgiler merak ediliyor. Peki Turan Hançerli kimdir? CHP Avcılar Belediye Başkan adayı Turan Hançerli kaç yaşında, nereli?

Turan Hançerli Kimdir?

Turan Hançerli, 1975 yılında Tokat'ta doğdu. Hukuk eğitimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamladıktan sonra Bilgi Üniversitesi'nde Ekonomi Hukuku alanında yüksek lisans yapmıştır. Marka ve Patent vekili olarak görev alan Hançerli, aynı zamanda avukatlık da yapmaktadır. Yüzde 95 oranında engelli olan Hançerli, iki kol protezi kullanmaktadır. İngilizce ve orta seviyede Almanca bilmektedir. Evli olan Hançerli, iki kız çocuğu babasıdır.

Turan Hançerli, Türkiye Sakatlar Derneği'nin Genel Başkan Yardımcılığı görevini 13 sene yürütmüş, Türkiye Ortopedik Engelliler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. Ayrıca Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Ayrımcılıkla Mücadele ve Hukuk Sekreterliği görevini de yapmıştır.

Siyasi Kariyeri ve Aktif Katılımı

Hançerli, 2012-2013 yıllarında Cumhuriyet Halk Partisi Avcılar İlçesi İnsan Hakları Komisyonu Başkanlığı yapmıştır. 2014 Yerel Seçimleri'nde CHP'den Avcılar Belediye Meclis Üyesi seçilmiş ve Hukuk Komisyonu ile Engelliler ve Çevre Komisyonları Başkanlığı görevlerini üstlenmiştir. CHP'nin 35 ve 36. Olağan Kurultaylarında Parti Meclisi Üyesi seçilmiş ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılarının yardımcılığını üstlenmiştir. Hançerli, aynı zamanda 24 Haziran 2018 Genel Seçimlerinde CHP'nin 3. Bölge İstanbul Milletvekili Adayı olarak gösterilmiştir. 2019 yerel seçimlerinde ise Avcılar Belediye Başkanı olarak seçilmiştir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar