Tunceli’de, sigarayı bırakmak isteyenlere ücretsiz danışmanlık

Tunceli’de, sigarayı bırakmak isteyenlere ücretsiz danışmanlık
Tunceli İl Sağlık Müdürlüğü, sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlara ücretsiz danışmanlık hizmeti sunuyor.

Sigaranın zararları ve bırakma süreci hakkında bilgilendirme yapılan bu hizmet, Tunceli Devlet Hastanesi Aile Hekimliği Uzmanı Dr. Özlem Even önderliğinde yürütülüyor.

Dr. Even, sigaranın küresel ölüm nedenlerinden biri olduğuna dikkat çekerek, yılda 8 milyondan fazla insanın sigara kaynaklı sebeplerden hayatını kaybettiğini belirtiyor. Bu ölümlerin 1,2 milyonunu ise sigara içmeyen pasif içicilerin oluşturduğuna vurgu yapıyor. Sigaranın özellikle akciğer ve kalp hastalıklarına yol açtığını, diğer organlara da zarar verdiğini ifade eden Dr. Even, bu hastalıkların önlenmesi amacıyla 2023 yılından itibaren haftanın belirli günlerinde randevu sistemiyle sigarayı bırakma polikliniği hizmeti verdiklerini aktarıyor.

Poliklinikte nikotin içerikli ve nikotin dışı tedaviler hakkında bilgilendirme yapıldığını belirten Dr. Even, nikotin dışı tedavilerin ücretsiz olarak sunulduğunu da dile getiriyor. Danışanlara nikotin dışı tedavilerin yanı sıra psikososyal destek de sağlandığını ifade eden Dr. Even, tedavi sürecine uyum sağlamaları için düzenli motivasyonel görüşmeler yapıldığını vurguluyor.

Tunceli İl Sağlık Müdürlüğü'nün bu önemli hizmetiyle sigara bağımlılığıyla mücadelede adımlar atılarak sağlıklı bir toplum oluşturulması hedefleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar