Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği, ücretsiz ulaşım kullanan 65 yaş için yeni bir formül ortaya attı

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği, ücretsiz ulaşım kullanan 65 yaş için yeni bir formül ortaya attı
65 yaş üstü vatandaşların toplu taşımayı ücretsiz kullandığı dönemin sona erip ermeyeceğine yönelik tartışmalar devam ederken Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği masaya yeni bir formül koydu. İşte detaylar...

Halk otobüsü birlikleri artan maliyetleri gerekçe göstererek 15 Ekim'de 65 yaş üstü vatandaşlara ücretsiz ulaşımı sonlandıracağını duyurdu.

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği ise ortaya yeni bir formül attı. Birliğin talebi, toplu taşımayı, 65 ila 75 yaşındakilerin indirimli, 75 yaşından büyük vatandaşların ise ücretsiz kullanması yönünde oldu.

NTV'nin haberine göre; devletten destek beklediklerini belirten Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği Başkanı Ercan Soydaş, "Biz kamu bütçesi kullanmıyoruz. Sadece yolculuk gelirleriyle bu işi sürdürmeye çalışıyoruz. Bir otobüsün maliyeti hesaplanabilir, yarısını devlet karşılar yarısını esnaflarımız fedakarlık yapmış olur. Sadece İstanbul'da 2022'de ücretsiz binişlerin maliyeti 1 milyar liranın üzerinde. Biz zor durumda olan esnaflarımızın hakları bir şekilde karşılansın istiyoruz" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar