Tüm hastalıklara iyi geliyor! Cevizin içindeki şifa deposu

Tüm hastalıklara iyi geliyor! Cevizin içindeki şifa deposu
Yemeklerin ve tatlıların vazgeçilmesi olan cevizin sağlığa birçok faydası bulunuyor. Cevizin içindeki zar da en az kendisi kadar faydalı, tüm hastalıklara deva oluyor. İşte ceviz zarının faydaları…

Doğal yağlarla zenginleşmiş birçok gıda arasında, ceviz en lezzetli doğal yağlardan birine sahiptir ve sağlık açısından birçok fayda sağlar. İçeriğindeki besleyici bileşenlerle ceviz, kalp sağlığından beyin fonksiyonlarına, cilt sağlığından bağışıklık sistemine kadar geniş bir yelpazede olumlu etkilere sahiptir.

Ceviz, düzenli ve dengeli tüketildiğinde vücuda birçok yarar sağlar. Bununla birlikte, cevizin kabuğu da içerdiği yararlı bileşenler sayesinde hastalıklarla mücadelede bir şifa kaynağıdır. Cevizin kabuğu atılıp geçmişte israf edilirken, aslında içinde bulunan zarlar birçok fayda sağlar. Kabuklarını kaynatarak içebilirsiniz ve bu şekilde sağlık açısından büyük bir destek alabilirsiniz.

image-3840.webp

İŞTE CEVİZ ZARININ MUCİZEVİ FAYDALARI

Cevizin içinde bulunan zar ile yapılan ceviz perdesi çayı, doğal ve etkili bir sağlık destekçisi olarak öne çıkar. Bu doğal çay, inatçı öksürük ve balgamın tedavisinde etkili olmasının yanı sıra vücudu enfeksiyonlara karşı korumak için de kullanılır. Ayrıca, metabolizmayı hızlandırıcı etkisi sayesinde yağ yakımını arttırarak kilo vermeye yardımcı olur. Çayın içerdiği antioksidanlar, hücreleri serbest radikallerin zararlı etkilerinden korur ve anti-enflamatuar özellikleriyle iltihaplı durumlarla savaşmada etkilidir. Ceviz perdesi çayı, kan şekerini dengeleyerek diyabet yönetimine destek olur ve vücudu doğal bir şekilde detoksifiye ederek toksinlerin atılmasına yardımcı olur.

Çayın hazırlanması için gereken malzemeler:

  • Ceviz perdesi zarı (temizlenmiş)
  • 2 su bardağı su
  • Limon (isteğe bağlı)

661e17d873e16971-w1200xh1320.webp

Hazırlanışı:

  • Ceviz perdesi zarlarını ayıklayın ve temizleyin.
  • Bir çaydanlığa su ekleyip kaynatın.
  • Kaynayan suya ceviz perdelerini ilave edin.
  • Ocağın altını kısın ve 10 dakika daha kaynatın.
  • Süre sonunda ocağı kapatın ve çayı bir süre demlenmeye bırakın.
  • Demlenme süresinin ardından çayı süzün.
  • İsteğe bağlı olarak limon ekleyerek servis yapın.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar