TÜİK enflasyonu açıkladı! Memur, memur emeklisi, SSK ve Bağ-Kurluların alacağı zam oranları belli oldu

TÜİK enflasyonu açıkladı! Memur, memur emeklisi, SSK ve Bağ-Kurluların alacağı zam oranları belli oldu
TÜİK'în açıklamış olduğu son enflasyon rakamlarına göre Memur, memur emeklisi, SSK ve Bağ-Kurluların alacağı zam oranları belli oldu. İşte ayrıntılar.

2023 MEMUR, MEMUR EMEKLİSİ, SSK VE BAĞ-KURLULARIN ALACAĞI ZAM ORANI BELLİ OLDU

TÜİK son rakamlarını açıkladı. Açıklanan aylık enflasyon oranlarının kümülatif hesaplanmasıyla ortaya çıkan oran maaşlara da zam olarak yansıyacak. 4 aylık enflasyon rakamlarının hesaplaması sonucu memur ve memur emeklileri yüzde 11,84, SSK ve Bağ-Kurlular da yüzde 10,84 oranında zammı şimdiden hak etmiş durumda.

Yeni yıla artık sayılı günler kala SGK, Bağ-kur ve memur emeklilikleri için maaş zam oranı da merak ediliyor. TÜİK’in açıkladığı ekim ayı enflasyon rakamlarının da duyurulmasıyla SSK, Bağkur ve memur emekli maaşı zam oranları son şeklini aldı.

1 PUAN DAHA FAZLA ZAM ALACAKLAR

Yapılan hesaplamalar göz önünde bulundurulduğunda memur ve memur emeklileri, SSK ve Bağ Kurlulardan 1 puan daha fazla zam alacaklar.

Ayrıca maaşlar mevcutta olan enflasyon farkı ve sözleşmeden gelen zammın yanında ek gösterge farkından dolayı da maaşlar değişecek.

YÜZDE 11,84 İLE YÜZDE 10,84 ORANIN

Açıklanan aylık enflasyon oranlarının kümülatif hesaplanmasına göre maaşlara zam olarak yansıyacak. 4 aylık enflasyon rakamlarının ortaya çıkması ve hesaplanması sonucu memur ve memur emeklileri yüzde 11,84, SSK ve Bağ-Kurlular da yüzde 10,84 oranında zammı şimdiden hak etmiş durumda.

KASIM VE ARALIK AYINDA DEĞİŞECEK

TÜİK’in Kasım ve Aralık ayı enflasyon oranları açıklandığında maaş zam oranı da değişmişecek.

Zamlar net olarak 3 Ocak 2023’te açıklanacak. Bu tarihe kadar açıklanmış olan zam oranları yalnızca bilgilendirici nitelikte olacağı da unutulmamalı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar