Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Uğur Becerikli

Uğur Becerikli

Yazar

TTNET'e mi yoksa TTNET'e mi inanacağız ?           

Dünyada hem en yavaş hem de pahalı interneti kullanan sayılı ülkelerden birisiyiz. Pandemi de online eğitim ve öğretim döneminde yaşanan sıkıntılara hiç değinmiyorum bile.

19 Temmuz 2021 tarihinde bir başka gazete köşesinde Ttnet hakkında yazım çıkmıştı. Kısaca konudan bahsedeceğim. Uzun zamandır Ttnet internet hizmetinden  engelli kampanyasından faydalandım. Biliyorsunuz ki belli zamanlarda kampanyalar değişiyor. İki yıllık taahhütüm bitmişti ve engelli indirim olsa bile o dönemdeki taahhüt kampanya fiyatı daha uygundu. Bende ona geçiş yaptım. Daha sonraki zamanda o sözleşmede sona erdiğinde 2 Temmuz 2021 de müşteri hizmetleri ile telefon görüşmem oldu. Engelli olduğumu ve daha önceden engelli kampanyasından yararlandığımı ilettim. Bana verilen cevap da evrağın sistemde olmadığı söylendi. Engelli raporumu mail atmak istediğimi söyledim. Bana ''Evrakları sadece genel müdürlüklerin'' kabul ettiği söylendi. Bende kendilerine, "2021 yılında teknoloji çağında olduğumuzu bir engelli bireyi ya da ailesini neden genel müdürlüğe getirtmek zorunda bırakıyorsunuz?" dedim.

Yukarıda belirttiğim gibi başka bir gazetede çıkan yazıma istinaden 19 Temmuz 2021 gün ve saat 16.00 da  444 1 444 telefondan erkek bir müşteri temsilcisi beni aradı (her 2 konuşmanın ses kayıtları sizde var) ve Engelli Raporum, kimlik örneğim ile Ttnet den yetkili kişilerin eve gelip kapıdan evrakları alacağını söyledi. Bende tamam dedim, fakat 1. aramada il dışında olduğumdan evrakları teslim edemeyeceğimi ancak geri döndüğümde arayıp bilgi vereceğimi söyledim. 30 Eylül 2021 tarih ve saat 21.22 de müşteri hizmetlerinden bir kadın ile görüştüm. Kısaca konuyu anlattım ve ilgili kişilerin gelip ev adresimden evrak alacağının bilgisini verdim. Fakat oda bana böyle bir hizmet olmadığını ve sistemde de bir not olmadığı bilgisini ilettikten sonra görüşmemiz sona erdi. 

Şimdi yetkililere soruyorum ve öneriyorum

-              Ben hangi müşteri hizmetleri yetkilisine inanacağım?

-              Daha önce engelli indirimden faydalandığım halde evrak için alt yapı (saklama) oluşturmuyorsunuz ?

-              Bunca senedir web sayfanızda neden engelli kişilerin Rapor yüklemesi için bölüm oluşturmadınız ? 

-              Engelli raporları artık e-rapor olarak devlet tarafından verilmektedir. Raporun doğrulanması için devletin web sayfası bulunmaktadır. 

-              Lütfen artık teknolojinin kolaylıklarından engelli kişileri ve ailelerini faydalandırın. Web sitenizin ona göre düzenlenmesini sağlayınız, hatta engellilerin internet ile ilgili kurulum vs.. sorunları olduğundan 444 1 444 yerine ayrı bir telefon numarası çağrı merkezi olması çok daha uygun olacaktır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları