TTB: Türkiye yeni varyantlara hazırlıksız yakalanır

TTB: Türkiye yeni varyantlara hazırlıksız yakalanır
Salgın tedbirlerinde gevşeme ve maske kararlarını alan Sağlık Bakanlığı’na tepkiler büyüyor. Salgındaki gevşeme kararlarına uzmanlardan uyarı geldi.

Tam mutabakatla alınmadığını açıklamasını yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, buna rağmen salgın tedbirlerinde gevşeme ve maske kararları Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve tabip odalarının tepkisini çekti.

Cumhuriyet’ten Sarp Sağkal’ın haberine göre, Bakan Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, kapalı ortamlarda “yeterli havalandırma ve mesafe koşuluyla” maske zorunluluğunun kalktığını açıkladı. HES kodu sorgulamasına da son verildiği duyurdu. Salgındaki gevşeme kararlarını, alanın uzmanları değerlendirdi.

BAĞIŞIKLIK SAĞLANMADI

Kararın siyasi olduğunu dile getiren TTB İkinci Başkanı Ali İhsan Ökten, “Bu kararlar yeni varyantların çıkmasına neden olabilir. Vatandaşa iyi bir mesaj verilmedi. İktidarın sorumsuzluk örneği” dedi. “Aşıların 4-6 ay içinde etkilerini yitirdiğini gözlemlemiştik. Bu nedenle toplumun yüzde 80’ini koruyacak bir bağışıklık sağlamadık. Salgın Omicron varyantıyla da sonlanmayacak” diyen TTB Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut da kararı “Türkiye yeni varyantlara hazırlıksız yakalanır” sözleriyle eleştirdi.

‘KARAR EKONOMİK KAYGILARLA ALINDI’

İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı ise “Vakalar 30 bine çıktığında kısıtlama kararları almıştık. Şimdi 60 bine indi diye ‘Pandemi etkisini azalttı’ diyoruz. Pandemiyi yine bilimle değil, algılarla yönetiyoruz. Karar ekonomik kaygılarla alındı” yorumunu yaptı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar