Trafikte yeni dönem başladı! Milyonlarca sürücünün bu belgelerle başvurması gerekiyor

Trafikte yeni dönem başladı! Milyonlarca sürücünün bu belgelerle başvurması gerekiyor
Teknolojinin ilerlemesiyle kamu kurumlarında yapılan işlemler de kolaylaştı. Trafik çevirmelerinde kimlik ve ehliyet kontrolü artık daha hızlı yapılabiliyor. Peki, kimlik ve ehliyet birleşimi nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

ÖZLEM BARAN-GÜNBOYU

Kimlik ve ehliyet birleştirme işlemi, 21 Eylül 2020 tarihinden itibaren başladı. Bu uygulama sayesinde vatandaşlar yeni kimlik kartlarına ehliyet bilgilerini de yükletebilmektedir. Böylece vatandaşlar artık kimlik ve ehliyetlerini ayrı ayrı taşımak zorunda kalmadan, tek bir kart ile hem kimlik, hem de ehliyet bilgilerini kullanabilmektedir.

Ehliyet ve kimlik birleştirme işlemi için öncelikle randevu almanız gerekmektedir. Randevu, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün internet sitesi üzerinden veya ALO 199 çağrı merkezinden alınabilir.

BAŞVURU SAHİBİNE YENİ KİMLİK KARTI TESLİM EDİLİR

Randevu gününde nüfus müdürlüğüne gidildiğinde, başvuru sahibinin öncelikle kimlik bilgilerinin doğrulanması gerekmektedir. Ardından, eski ehliyet (varsa) teslim alınarak yeni kimlik kartına ehliyet bilgileri yüklenir. İşlem tamamlandıktan sonra, başvuru sahibine yeni kimlik kartı teslim edilir.

Ehliyet ve kimlik birleştirme işlemi için Nüfus Müdürlüğü’nden ücret alınmamaktadır. Sürücü belgesinin geçerlilik süresi dolduğunda tıpkı eski kartların yenilenmesi gibi, kimlik kartlarından otomatik olarak silinecektir.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, ‘Hayat Kimliğinle Kolay’ uygulamasıyla sürücü belgesi bilgilerini T.C. kimlik kartlarına taşıyanların sayısının 6 milyon 275 bine ulaştığını açıklamıştır.

EHLİYET VE KİMLİK BİRLEŞTİRMEK İÇİN GEREKLİ BELGELER NELER?

Kimlik ve ehliyet birleşimi için gerekli belgeler şunlar:

* Yeni kimlik kartı
* Eski ehliyet (varsa)
* Son 6 ay içinde çekilmiş 1 adet biyometrik fotoğraf
* Randevu belgesi

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar