Trabzonspor'dan 2010-2011 sezonuna gönderme

Trabzonspor'dan 2010-2011 sezonuna gönderme
Şampiyonluk için gün saymaya başlayan Trabzonspor'dan Fenerbahçe taraftarlarını kızdıran bir tweet atıldı. Yaptığı paylaşımda tartışmalı 2010-2011 sezonuna atıfta bulunduğu anlaşılan bordo mavili kulüp, Bergama'dan çalınan Zeus Tapınağı'nı örnek göstererek, ''Berlin’de bir müzede sergileniyor. Ancak bu, onun çalıntı olduğu gerçeğini değiştirmez'' denildi.

TRABZONSPOR'DAN FENERBAHÇE'YE OLAY GÖNDERME!

Süper Lig''de son haftalara yaklaşılırken, rakiplerine karşı büyük avantaj yakalayan Trabzonspor''da şampiyonluk havası hakim. TAV Antalyaspor''u evinde ağırlayacak Trabzonspor''un maçtan çıkaracağı 1 puan dahi şampiyon olmasına yetecek. Sahasında şampiyonluk sevincine hazırlanan Trabzonspor''un resmi Twitter hesabından paylaşılan gönderi ise gündem yarattı. 

Fenerbahçe ile Trabzonspor arasındaki şampiyonluk yarışına sahne olan 2010-2011 sezonuna atıf yapılan paylaşımda, Bergama''dan çalınarak Berlin''e taşınan Zeus tapınağı paylaşıldı. 

''HIRSIZLIK'' VURGUSU

Kulüp hesabından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

Bergama’dan çalınan Zeus Sunağı Berlin’de bir müzede sergileniyor. Ancak bu, onun çalıntı olduğu, gerçek sahibinin ise Anadolu toprakları olduğu ve çalanın da hırsız olduğu gerçeğini hiçbir zaman değiştirmeyecek!

ZEUS TAPINAĞI 

Bergama Zeus Sunağı ya da Zeus Altarı, Kuzey Batı Anadolu''da, İzmir''in kuzeyinde bulunan günümüzde Bergama olarak anılan antik Pergamon şehrinde Pergamon Krallığı''nı yöneten Attalos hanedanı tarafından MÖ 2. yüzyılda yaptırılmış anıtsal dinsel bir yapıdır. At nalı biçimdeki yapı Bergama Akropolü üzerinde bulunur. 35,64 m genişliğinde 33,4 m derinliğindedir. Yapının ön tarafında bulunan merdivenler 20 mt genişliğindedir.

Dışında ve iç mekanlarında bulunan mermer kaplama üzerindeki freskler sanat tarihinin en önemli yapıtları arasında sayılır. Dış cephe freskleri antik Helen dünyasının Olimpos tanrıları ile devler (Gigantlar) arasındaki savaşı, iç alandaki freskler Pergamon''un kuruluş söylecesi olan Telefos söylencesini anlatır.

Bu görkemli yapının kalıntıları 1870''li yıllarda Alman mühendisi Carl Humann tarafından, o zamanın Prusya''sına götürülmüştür. Bugün, Berlin''de bulunan Pergamon (Bergama) Müzesi''nde sergilenmekte ve her yıl binlerce insan tarafından ziyaret edilmektedir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar